< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.02
2014
Un nou cop per a la llibertat de decidir de les dones

Els drets de les dones han sofert un nou cop per part del govern espanyol. Ahir va tindre lloc la votació en secret sobre la proposta del grup socialista per a la retirada immediata de la reforma de la llei de l'avortament . En acabar la votació, el resultat va ser el que, per desgràcia, tots i totes esperàvem.

Després que el grup socialista sol•licitara el vot secret per a retirar l'avantprojecte de la reforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre Gallardón, el PP ha mantingut la disciplina interna i junt amb els democristians d'UDC i el vot d'UPN, han rebutjat la petició dels socialistes. En conèixer-se el resultat, s'ha pogut vore com Gallardón expressava obertament la seua alegria, després d'haver aconseguit retallar-nos la llibertat de decidir a les dones, amb declaracions com: "entenc el resultat com l'expressió de la voluntat popular".

No ha sigut la voluntat popular, ha sigut la imposició de la seua ideología i les seues creences per damunt de la nostra voluntat; no ha sigut la voluntat dels milers de dones que ens hem manifestat en contra de la seua llei. Molt trista també ha sigut la imatge de les dones al "Congreso" aplaudint al Ministre de Justícia, instants després de que aquest, amb la llei tan retrògrada que ha impulsat i ha defès incansablement, s'imposara sobre la seua autonomia per a decidir què fer amb els seus cossos, manifestant una absoluta desconsideració i menyspreu cap als seus mateixos drets, com a dones que són. Amb aquesta votació en bloc del PP, ha quedat clar que a les dones ens obliguen a tornar a l'època franquista, on per a poder avortar hem d'anar a l'estranger, avortar en la clandestinitat arriscant les nostres vides... O es que acàs pretenen que tornem als mètodes "de la iaia", com el del jolivert? Ahir va ser un dia molt trist per als nostres drets, i per a tot el moviment feminista que durant dècades ha lluitat per protegir-los, especialment el dret a avortar lliurement, un dret fonamental per a qualsevol dona. L'estat espanyol, amb aquesta refoma, ens ha llevat la nostra llibertat, ens ha incapacitat per a poder decidir sobre les nostres vides.

Però no ens van a fer callar, no silenciaran a les dones que lluitem pels nostres drets, que defensem fermament que nosaltres, i ningú més, pot decidir què volem fer amb els nostres cossos. No ens faran fer ni un pas enrere!

Cartell contra la reforma de la llei de l' avortament. Cartell contra la reforma de la llei de l' avortament.
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/126565

Comparteix: