< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.05
2017
Seguim en lluita, el nostre horitzó: el desmantellament del Castor!

  

La passada setmana des del Govern espanyol es va comunicar que la plataforma del Castor queda tancada definitivament però que seguirà en estat d’hibernació i sense ser desmantellada, tot i que el ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital ha rebut l’informe dels experts de l’Institut Tecnològic de Massachussets (MIT) on es confirma la relació entre l’activitat del dipòsit de gas i els tremolors que es van registrar entre els anys 2012 i 2013 al centre dels Països Catalans.
Tot i això, el ministeri al·lega ara que no opta pel desmantellament del Castor perquè no és segur i notifica que demanarà un nou informe d’experts; de manera que encara no hi ha una data fixada per començar amb aquest procés, que pareix que no tinga final.

 
Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana del Maestrat i els Ports i les Terres de l’Ebre celebrem el tancament definitiu de la planta però seguim exigint el seu desmantellament. A més, cal que el ministeri prenga consciència dels informes dels experts sobre la responsabilitat del Castor en els terratrèmols produïts al territori. Per això, no es pot tolerar que siguen els mateixos ciutadans qui paguen les conseqüències d’un projecte denunciat des del principi pels territoris i amb efectes negatius demostrats en diferents informes: és l’empresa ACS qui ha d’assumir les responsabilitats i el cost d’aquest procés. 
 
Així, ens posem al costat de les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i del conjunt de la ciutadania per exigir l’inici del desmantellament de la planta, un procés que s’ha de fer sense dilacions però d’una forma segura perquè no supose cap més risc per a la zona. 
 
Seguim en lluita, el nostre horitzó: el desmantellament del Castor!

El nostre horitzó: el desmantellament del Castor El nostre horitzó: el desmantellament del Castor
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188061

Comparteix: