< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.05
2014
Militant de les JERPV amenaçat per parlar valencià a un policia

Saül Ortolà, militant de les JERPV i president d'Esquerra Republicana de la Marina Alta, és amenaçat per un policia amb una multa de 200 euros si seguia parlant-li en valencià durant una concentració de la PAH a Dènia, en la qual estava participant. 

Des de les JERPV volem denunciar uns fets ocorreguts aquest dimecres 30 d’Abril a Dènia. Saül Ortolà, militant de les JERPV i també president d’Esquerra Republicana de la Marina Alta, ha estat amenaçat per un policia nacional per parlar-li en valencià.

Ortolà, que es trobava en una mobilització pacífica de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) a Dènia, s’ha apropat a uns agents que s’havien emportat a dos manifestants per identificar-los, degut a que tardaven molt en fer el tràmit. Quan s’ha dirigit al policia per preguntar-li si era necessari fer tot aquell espectacle enmig d’una concentració que transcorria amb tranquil·litat, l’agent li ha etzibat: “Parle’m en espanyol “.Ortolà, sorprès, ha respost que ell parlava en una llengua oficial, que en tenia dret i que ell l’hauria d’entendre. Davant això l’agent li ha replicat: “Jo sóc representant d’Espanya i ací es parla en espanyol”. Com el jove s’ha negat a canviar de llengua el policia l’ha identificat i l’ha amenaçat dient: “Si continues parlant en alacantí, valencià, o com li digues, t’arribarà una multa de 200 euros a casa”.

Davant d’aquests fets tan greus les JERPV volem denunciar i condemnar l’abús que això representa. Creiem que és inadmissible que en un estat que es diu democràtic, un policia puga amenaçar un ciutadà sense fonament, abusant de la seua autoritat i discriminar una persona per parlar la seua llengua, que a més és la pròpia i és oficial al País Valencià.

És encara més greu perquè no es tracta d’un cas aïllat. Hem vist en reiterades ocasions com molts ciutadans han estat multats i denunciats de forma falsa per la pròpia policia per negar-se a parlar en castellà.

El jovent independentista i republicà del País Valencià seguirem condemnant aquests abusos i donant suport a les víctimes! Prou discriminació a la nostra llengua!

Saül Ortolà Saül Ortolà
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/115595

Comparteix: