< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.06
2016
Les Joventuts d’Esquerra Republicana denunciem la manca d’inversió i prevenció d’incendis.

El jovent republicà denunciem la manca de recursos i inversió en mesures per a la prevenció d’incendis, alhora que lamentem l'inici de la temporada de focs al País Valencià.

Un any més quan s’apropa l’època estival, el nostre país torna a cremar. Hem de lamentar que ja en el mes de maig s’haja donat el tret d’eixida a la temporada d’incendis al País Valencià, concretament amb l'incendi declarat el passat dissabte 21 de maig a la serra de Mariola on van cremar 7 hectàrees. A més, posteriorment a aquest també s’han produït diversos incendis al nostre territori, els més destacats han ocorregut als termes de Denia i Oliva, concretament al Montgó i a la Font de l’Om, respectivament. En total ja són més d’una desena les hectàrees cremades al nostre país durant el present any.
 
L’augment de les temperatures,  la sequera provocada per l’escalfament global i la falta d'una gestió adequada per les zones boscoses, fan que cada any el risc d’aparició d'un incendi siga major, fet que hauria de suposar un augment en la inversió en prevenció i vigilància d’incendis, malauradament, sembla que és del tot ben al contrari, ja que veiem com s'eliminen dotacions pressupostàries i s'acomiada al personal que ha de vetllar per les nostres muntanyes. Així, per  poder reduir al màxim el nombre d’incendis i minimitzar el seu impacte en cas que és produïsquen, aquesta inversió ha d’adequar-se a les necessitats reals de material i personal.
 
Per altra banda, volem recordar que en aquestos casos, els científics aconsellen no precipitar-se a l’hora de fer reforestacions en terrenys cremats que poden ser contraproduents. Així, aconsellen estudiar detingudament el terreny i observar durant un període mínim de dos anys, quin és el resultat de la regeneració natural que es presentaran en el paisatge després de les pluges de la tardor i la neu de l’hivern.
 
Per això, abans de dedicar esforços a la regeneració de les hectàrees cremades a Alcoi, Oliva o Dènia, i tenint en compte que aquest estiu es presenta sec, calorós i especialment llarg, fem una crida per a augmentar per part de les institucions les inversions en tasques de vigilància i detecció immediata, i a fomentar plans de conscienciació ciutadana que afavorisquen la prevenció i la protecció dels nostres sòls. A més, demanem la màxima coordinació, eficàcia i contundència , ja que és durant els primers moments quan es pot actuar eficaçment sobre un incendi.  Entre tots i totes podem mantenir els nostres boscos i les nostres serralades, segures i plenes de vida.

Ja són més d'una desena d'hectàrees cremades durant 2016 Ja són més d'una desena d'hectàrees cremades durant 2016
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/185094

Comparteix: