< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.01
2018
Les Joventuts d'Esquerra Republicana del País Valencià mostrem el nostre rebuig a l'atorgament per part de Ximo Puig del Premi Broseta a Societat Civil Catalana

El lliurament d'aquest premi tindrà lloc a la seu del govern autonòmic de mans del president de la Generalitat.

La notícia del lliurament del premi Broseta a l'entitat unionista Societat Civil Catalana de mans del President Ximo Puig, representa per nosaltres una mostra de sotmetiment i aquiescència per part de la Generalitat Valenciana a una organització amb marcades vinculacions amb el feixisme. Aquesta entitat, que acudeix i convoca mobilitzacions acompanyada d'habituals representants de l'extrema dreta com Democracia Nacional, la Fundación Francisco Franco, Plataforma per Catalunya i Falange Española de las JONS, acostuma a anar acompanyada entre les seues files, de banderes franquistes i d'altres amb motius i temàtica nazi. Les habituals manifestacions contra els actes d'aquesta entitat,  per les fortes vinculacions feixistes que són presents en tots els seus actes, contrasten amb el reconeixement a la convivència que els serà entregat, el dilluns 15 de gener de mans del President de la Generalitat, Ximo Puig.
 
Les JERPV volem mostra la nostra més absoluta repulsa i rebuig contra aquesta decisió, que creiem del tot intolerable i innecessària. No acceptarem, que una organització que lluita per fer dels atacs de l'estat espanyol al poble de Catalunya el seu orgull i bandera, reba de mans de la màxima autoritat valenciana, una alta distinció en reconeixement de la seua tasca. L'odi i la visceralitat de la qual vàrem ser testimonis el passat 9 d'octubre, és la mostra més fefaent de la “convivència” de la qual fan gala els amics feixistes de Societat Civil Catalana. Eixa mateixa gent que al crit de “arriba España” i fent la salutació romana, ens amenaçava de mort, també recentment, durant la cavalcada de les Magues, aplaudirà de ben segur, molt gratament, la concessió d'aquest guardó.
 
Només cal analitzar el llistat d'alguns dels últims guardonats, per entendre les vinculacions de la  Fundació Manuel Broseta amb alguns espectres ideològics de la societat; Felipe González, el rei Joan Carles, Nicolas Sarkozy, Gorbachov, la reina Sofia, Francisco Camps, són alguns dels més il·lustres mereixedors del premi a la convivència que s'atorguen anualment. Ni el feixisme ni els seus cercles socials, poden ser legitimats per les institucions democràtiques. Per això, exigim que cap representant de les Administracions Públiques Valencianes, participe en la concessió d'aquest premi i que, siguen les Corts Valencianes, les que ratifiquen si així ho consideren, la presència d'autoritats públiques als actes de concessió d'aquests premis i de qualsevol altre.
 
Fem fora el feixisme i als seus amics de les nostres institucions i dels nostres carrers!!
 
Destruïm el feixisme, ni un pas enrere!!

Ximo Puig lliurarà el premi Broseta a Societat Civil Catalana al Palau de la Generalitat Ximo Puig lliurarà el premi Broseta a Societat Civil Catalana al Palau de la Generalitat
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189835

Comparteix: