< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.10
2017
Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem l’aprovació de la Llei de Polítiques Integrals de Joventut

Instem a la Generalitat Valenciana a l'aplicació de manera immediata de la llei per transformar la realitat del jovent del País Valencià.

El jovent, com a col·lectiu amb unes necessitats i potencialitats específiques que és com a conjunt especialment vulnerable a patir les desigualtats inherents al sistema socioeconòmic al que vivim, necessita d’unes polítiques pròpies específiques. Aquestes polítiques han de tenir per objectiu combatre les desigualtats i impulsar totes les potencialitats que tenim com a joves en el nostre trajecte individual i col·lectiu de desenvolupament com a persones.
 
És per aquest motiu que l’aprovació d’una llei específica de polítiques de joventut per al jovent del País Valencià és sempre una bona notícia, malgrat segur que des del punt de vista del jovent haguérem volgut sempre una aposta més ambiciosa.
 
Les Joventuts d’Esquerra Republicana considerem que la Llei de polítiques de llei de polítiques Integrals de Joventuts suposa un bon punt de partida sobre el qual construir unes polítiques de joventut ambicioses, globals i transversals en tota l’acció de govern del País Valencià. Una llei que, a més, s’inspira en el model que es va impulsar durant els governs d’esquerres a Catalunya, amb una empremta molt en primera persona de les Joventuts d'Esquerra Republicana i que ha donat uns resultats molt positius, situant el Principat d’entre les regions pioneres i capdavanteres a Europa en termes de polítiques per al jovent.
 
Més enllà de tot plegat, hem de posar en relleu que els gestos també són indicatius d’actituds i intencions. Per superar la situació del jovent al País Valencià és imprescindible un govern fort i decidit a trencar de socarrel amb el llast del passat i, lamentablement, la llei de joventut també ha estat una demostració més que la determinació i el coratge es troben a faltar en l’actual govern valencià, i és que no s’han atrevit a canviar, com s’havia demanat, el nom del Consell de Joventut de la Comunitat Valenciana per Consell de Joventut del País Valencià, i tampoc s’ha aprofitat l’oportunitat per adscriure l’IVAJ a presidència, tal com es venia reivindicant històricament per part del col·lectiu juvenil per tal d’assegurar que es prioritzen les polítiques de joventut.

Així doncs, tenim punt de partida, que partix d’un model d’èxit, i caldrà autoorganitzar-nos com a joves per seguir construint alternatives en un País Valencià que sobretot necessita ambició de superació i orgull de ser el que som sense amagar-nos-en.

Presentació del projecte de Llei de joventut Presentació del projecte de Llei de joventut
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189101

Comparteix: