< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.02
2014
Les JERPV organitzem les jornades de formació "Nativitat Yarza"

El passat dissabte 15 de febrer, les JERPV vam participar a la jornada de formació “Nativitat Yarza”, organitzada conjuntament per ERPV i les JERPV, que es van celebrar a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València i que va tractar sobre els drets de les dones i l’IVE (interrupció voluntària de l’embaràs).

La jornada va començar amb les intervencions de Carme Camps, secretària de la Dona d’ERPV i Ariadna Torres, secretària de la Dona de les JERPV, que van donar el tret de sortida.
En el transcurs del dia van intervenir Maria Rosa Amorós, secretària de la Dona d’Esquerra Republicana i diputada al Parlament de Catalunya, que va posar èmfasi sobre la necessitat d’aturar els retrocessos que estem patint en els drets de les dones i que cal lluitar per la igualtat de gènere en tots els àmbits. També va explicar la feina que estan fent al Parlament al respecte.

Més tard va intervenir Carme Porta, ex Secretària de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, que va fer un repàs sobre l'evolució del feminisme i la lluita feminista enfront el patriarcat.

A continuació es va presentar un document propi d’ERPV sobre l’IVE. La presentació va anar a càrrec de Carme Camps i Èlia Navarro (redactora del document), en el qual es proposa una llei d’avortament de terminis on es puga decidir lliurement fins a les 22 setmanes de gestació, una llei que ha de ser universal i que incloga l’avortament en el sistema públic de salut i, per tant, siga gratuït. A més, demana impedir l’objecció de consciència del personal mèdic, així com impulsar programes de prevenció i d’educació sexual en institucions educatives i sanitàries.

Després de dinar, es va fer un cinefòrum a càrrec d'Ariadna Torres, en què es va projectar el documental “El Salvador: desde el instante de la concepción" amb un posterior debat i reflexió sobre el mateix.

La secretària de les JERPV va afirmar “vivim en un estat que es diu del primer món, amb una protecció cap a les dones en matèria d'avortament, pròpia del tercer món", “si l'avantprojecte de llei tira avant, augmentaran els avortaments clandestins, posant en perill la vida de les dones”, i afegia “aquesta llei ens incapacita totalment per a decidir sobre el nostre propi cos”.

La jornada va cloure amb a intervenció de Núria Arnau, secretària general d’ERPV, i el comiat de Carme Camps i Ariadna Torres. 

Imatge de la jornada Imatge de la jornada
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/126585

Comparteix: