< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.12
2016
Les JERPV no tenim res a celebrar el 6 de desembre


Avui, 6 de desembre, se celebra el dia de la Constitució Espanyola. Aquesta va nàixer per la culminació de la transició, el qual va consistir en un pacte entre les elits franquistes i les classes burgeses amb l'únic propòsit de transformar institucions franquistes en ''democràtiques'' i que, a més a més, es va pactar punt per punt, com ja és sabut.

Així, 38 anys després seguim amb una Constitució que segueix ancorada al passat, una Constitució que no entén que una societat evoluciona i que com a tal, la norma fonamental hauria d’evolucionar amb ella, dotant-nos de preceptes perfectament adaptables a les situacions actuals. A més, en 38 anys només ha patit una reforma, l'article 135 CE. Reforma que, per una part, no va seguir el procediment adequat per a dur-se a terme i que es va dur a terme per pressions per part del BCE.

La Constitució Espanyola, una norma feixista, imperialista i classista, intocable per a alguns, nul·la de ple drets per a uns altres; ens demostra cada dia més que vivim en una societat on les ''nostres'' Institucions anteposen l'extensió i l’abús del seu poder a través de determinades normes i actituds, el centralisme i els seus privilegis enfront de les polítiques públiques i socials. Per això, pensem que un govern que es nega a oferir una vida millor a la ciutadania ens confirma que avui no hi ha res a celebrar. No volem una pseudo-democràcia, volem una democràcia real i això tan sols ho aconseguirem amb desobediència, perquè és de justícia desobeir allò que és injust. Volem uns Països Catalans justos i vertaderament democràtics.

Res a celebrar Res a celebrar
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186621

Comparteix:

ARTICLES RELACIONATS