< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.02
2017
Les JERPV mostrem el nostre rebuig a la cessió de terrenys públics per a centres privats.

El govern de la ciutat de València, encapçalat per Joan Ribó, ha fet un pas més cap a la gentrificació del barri del Cabanyal.

Fa pocs dies han vist la llum les negociacions entre l'ajuntament de València i la Universitat Europea de València (UEV) per a la cessió d'uns terrenys de titularitat pública per a la construcció, per part d'una tercera empresa, d’uns aularis que serien llogats a aquesta empresa d'educació universitària privada.

L'ajuntament, històricament, ha practicat polítiques de destrucció i marginació als veïns del Cabanyal; de fet, tot i que amb el canvi de color al consistori s'hha minvat la pressió, encara se seguixen practicant desnonaments. I, amb aquest projecte es demostra la falta de valentia del govern municipal, encapçalat per Joan Ribó (Compromís), per a combatre la desigualtat. L'aprovació del projecte suposaria un pas més cap a la gentrificació del Cabanyal, que es convertiria en un aparador sense vida, envaint-lo de joves de classe alta, que serien els que podrien pagar-se l’educació privada. Amb aquest projecte, probablement especulatiu, s'intensifiquen les possibilitats de marginació i es dificulta l'emancipació del jovent local, que lluita cada dia per la supervivència amb un 44% d'atur juvenil fins als 24 anys.

Les JERPV sempre hem defensat i defensarem l'educació pública i de qualitat; objectiu que les institucions pretenen esborrar amb aquest tipus d’iniciatives. Amb el suport i el foment de l'educació privada es dificulta la integració dels joves en risc d'exclusió social i es fomenta una educació classista i elitista que, lluny d’aconseguir una societat amb igualtat d’oportunitats per a tothom, classificaria el jovent de la nostra ciutat – i en especial, del barri del Cabanyal – en ciutadans de primera i ciutadans de segona segons la seva possibilitat i capacitat econòmica.

Per això, seguim donant suport als veïns del Cabanyal amb els seus més de 15 anys de lluita per mantenir la dignitat dels poblats marítims davant l'especulació. Demanem el trencament immediat de les negociacions urbanístiques de l'ajuntament amb l’UEV per a no fomentar l'especulació i la privatització i proposem que en cas de destinar aquest espai per a la realització de projectes relacionats amb l'educació siga amb les universitats públiques: Universtat de València o amb la Universitat Politècnica de València que ja es van oferir a fer-hi residències, o amb la creació d'un institut de formació professional destinat a les famílies marítima i pesquera, sector molt relacionat amb la zona, ja que creiem que respondria perfectament a la realitat i necessitat territorial i suposaria una dinamització real de la zona.
 
No a la cessió de terrenys del Cabanyal per a l’UEV. Prou privilegis, prou gentrificació!

Prou privilegis, prou gentrificació! Prou privilegis, prou gentrificació!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187105

Comparteix:

ARTICLES RELACIONATS