< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.01
2006
Les JERPV i Esquerra són presents a l'Assemblea General convocada per la Plataforma Salvem el Cabanyal

Les JERPV i Esquerra-VLC van acudir ahir a l'Assemblea General convocada per “Salvem el Cabanyal” que va tenir lloc a l'Ateneu Marítim del barri valencià i on es va analitzar la nova situació legal, la rehabilitació del barri front als intents destructors de l'Ajuntament de València i la mobilització ciutadana al respecte.

Durant l'Assemblea, la Plataforma va apel·lar al tribunal constitucional per a que anul·le el decret finalment. La plataforma va anunciar que havia interposat una denuncia contra la Generalitat davant el ministeri de cultura per espoliació. "L'antic poble de Vilanova del Mar, ara Cabanyal, es defensa de l'especulació per salvar les seues places i els seus carrers", van afirmar representants de la Plataforma durant una Assemblea davant de centenars de veïns que hi van acudir per escoltar els posicionaments de “Salvem el Cabanyal”.

Al mateix temps, els veïns van deixar clara la seua aposta per la rehabilitació de la llotja de pescadors i la creació de l'oficina RIVA que suposaria la rehabilitació de més d'un miler d'habitatges, així com  la peatonalització i la pacificació del trànsit. En aquest sentit, el secretari d'organització d'Esquerra-VLC, Pau Osòrio, va afirmar que "Esquerra ha estat i estarà sempre al costat d'un barri que lluita contra l'espoliació". "Davant les actituds prepotents i destructores, tant de la Generalitat Valenciana com de l'Ajuntament de València, Esquerra vol manifestar la seua adhesió a la Plataforma per tal d'evitar la destrucció de l'històric barri del Cabanyal, apostant per la rehabilitació d'aquest", va afirmar Osòrio, qui va afegir que "Esquerra, com ha fet fins ara, estarà al costat dels veïns en les possibles mobilitzacions que d'ara endavant, efectuen".

Per part de la Portaveu de les JERPV, Anna Peña també present a l'assemblea "ara es l'hora de que els independentistes estiguem al costat dels veïns que han liderat i lideraran la conservació del seu barri. Qualsevol atac al Cabanyal es una lesió irreparable per al conjunt dels valencians".

De cara a les mobilitzacions la plataforma aposta per la sensibilització del veïnat. "En el moment que es perceba un tall de cables es provocarà una abraçada de cases", va declarar un dels seus portaveus, qui va afegir que "la plataforma està valorant la convocatòria d'una manifestació per al proper 30 de gener".

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/125335

Comparteix: