< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.01
2017
Les JERPV exigim la retirada de les forces militars d'ocupació del País Valencià.

Durant els últims dies, ha eixit a la llum la noticia d'un regidor de Gata agredit el dia de la constitució per la Guàrdia Civil pel fet de parlar en valencià.

Les forces d'ocupació espanyoles, com acostumen a fer habitualment abusant del seu càrrec, el passat dia 6 de desembre van aparcar malament a la localitat de Gata (Marina Alta) i en ser recriminats en valencià per un regidor local, ells van exigir que se'ls parlara en castellà i van procedir a la seua identificació per, segons ells, falta de respecte a l'autoritat. Volem expressar la nostra solidaritat amb Jaume Monfort per l'agressió lingüística patida pel regidor i per totes les persones (públiques o no) que patisquen agressions lingüístiques.
 
Aquest fet no és aïllat. La dreta i l'espanyolisme fa 40 anys que utilitzen el català com element de discòrdia entre el valencians per a intentar trencar la nostra cohesió social. Mentre el govern valencià no aprove una llei que exigisca el requisit lingüístic als treballadors públics del País Valencià, aquesta situació no desapareixerà. Desitgem que aquest 2017 vinga acompanyat d'una igualtat lingüística real.
 
També volem aprofitar els fets ocorreguts per  fer una crida a la societat valenciana per demanar al ministeri d'Interior i al seu titular, Juan Ignacio Zoido, la retirada de les tropes militars de la Benemèrita de tot els territoris dels Països Catalans, així com el tancament i cessió als ajuntaments de les casernes de la Guàrdia Civil. Alhora, exigim la creació d'un cos policial autonòmic al servei de la ciutadania, amb un compromís real cap a la seguretat i la integritat física de les persones i esporgat d’actituds repressives.

Espanya és crisi! Espanya és crisi!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186880

Comparteix:

ARTICLES RELACIONATS