< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.02
2014
Les JERPV ens solidaritzem amb els afectats pels incendis de Gilet i Sogorb

El foc crema una altra vegada territori valencià, concretament Gilet al Camp de Morvedre, amenaçant el Parc Natural de la Serra Calderona, tan sols dos dies després de l’incendi al municipi de Sogorb (Alt Palància), ja controlat.

Les JERPV volem donar tot el nostre suport a les famílies que han hagut de ser desallotjades, i a totes aquelles persones afectades pel foc, que segons es creu en els dos casos és intencionat.

També volem donar ànims i agrair la tasca dels bombers i brigades forestals que han treballat intensament per apagar el foc, malgrat els migrats recursos dels que disposen i les dures condicions amb què es veuen obligats a treballar. Són ells i elles els vertaders herois del nostre país, els treballadors públics que es deixen la pell per nosaltres.

Tanmateix, no podem oblidar les retallades en prevenció d’incendis i la insuficiència de recursos per evitar el foc, que agreugen la situació i fan que incendis que podrien no ser tan perjudicials afecten centenars de persones i arrasen centenars d’hectàrees del nostre país.

Finalment, també volem lamentar l’absència de mitjans de comunicació que informen adequadament d’aquests successos, ja no tenim mitjans propis, de la terra, que ens informen en la nostra llengua de què està passant. Ja no tenim algú que ens explica els nostres problemes, els de casa nostra i des de casa nostra. És en situacions així on es veu la falta que fa RTVV i els mitjans públics de proximitat. Ara la gent està més desinformada, i una societat més desinformada és una societat més dèbil, menys lliure i menys democràtica.
 

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/126555

Comparteix: