< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.07
2014
Les JERPV condemnem l’absolució dels neonazis del grup Frente Anti Sistema

Els 16 integrants del grup neonazi, entre els que es troba l’assassí de Guillem Agulló, han estat absolts per l’Audiència Provincial de València en una nova mostra de tolerància de la justícia espanyola amb els feixistes.

El jovent independentista i republicà del País Valencià volem mostrar la nostra profunda indignació davant l’absolució dels feixistes del grup “Frente Anti Sistema”, que estaven acusats de delictes com associació il•lícita o tinença il•lícita d’armes i als que es demanava penes que sumaven fins a 42 anys de presó.

L’Audiència Provincial de València els ha absolt al considerar nul•les les escoltes que la policia havia dut a terme en la denominada “Operació Panzer”. Una absolució que es produeix després que la Guàrdia Civil destruira les armes incautades a la banda criminal sense autorització judicial.

Aquesta absolució és una nova mostra de la connivència de les autoritats espanyoles amb l’extrema dreta, que al País Valencià ha assolit nivells vergonyants com aquesta sentència o el fet que l’assassí confés de Guillem Agulló, a qui es jutjava de nou en aquesta operació, no haja complert ni la meitat de la seua condemna, a més de la impunitat amb que els grupuscles d’ultradreta actuen arreu del País, amb agressions per motius ideològics, de raça o per l’orientació sexual.

Les JERPV lamentem que la justícia espanyola haja perdut la possibilitat de demostrar que aquest Estat s’ha desfet de la seua herència feixista, que encara perdura des de la mort del dictador Franco. No obstant, el sistema judicial i policial prefereix mostrar que els hereus del feixisme tenen carta blanca per a actuar.

Les JERPV condemnem aquesta impunitat i la tolerància de les forces de seguretat de l’Estat amb aquestos grupuscles violents. Les agressions feixistes són agressions a la democràcia i la convivència de la societat valenciana, per la qual cosa exigirem al Congreso de los Diputados la inclusió dels delictes d’odi al Codi Penal, per tal que les agressions feixistes no queden impunes mai més.

El feixisme avança si no se’l combat, per això no oblidem ni perdonem. Avui ens sentim dolguts perquè hui qui ha guanyat són els que amenacen la democràcia i la convivència, però continuarem combatint el feixisme arreu del nostre país, perquè grups així no poden tenir lloc en un país democràtic.

Imatge acció antifeixista Imatge acció antifeixista
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/177705

Comparteix: