< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.04
2014
La temeritat del govern municipal provoca un incendi forestal a Cullera

El castell de focs d’artifici que havia de donar el tret de sortida a les festes patronals de Cullera, es va convertir en un risc per a la població en declarar-se un incendi forestal en les immediacions de la senda de pujada al castell.

Des de les JERPV considerem una temeritat inexcusable i una vulneració flagrant de la normativa vigent, l’actuació del consistori local què, front a un nivell 3 de pre-emergència per risc d’incendis forestals, amb la conseqüent prohibició de fer foc que això suposa i, amb el condicionant del fort vent que bufava i l’extrema sequedat del terreny, va permetre el llançament de material pirotècnic prop d’una zona forestal.

L’actuació de l’alcalde popular de Cullera, Ernesto Sanjuán, no fa més que evidenciar l’escassa preocupació pel nostre entorn natural del seu govern més tenint en compte què, una vegada iniciat l’incendi, es va proseguir amb el Castell de focs d’artifici, no sent fins després de la seua finalització que els equips d’emergències pogueren accedir al perímetre afectat.

L’incendi, encara que a hores d’ara ja afortunadament controlat, manifesta la manca de previsió i el despreci per la normativa de prevenció i protecció del medi natural de l’Ajuntament de Cullera. És per aquest motiu, que les Joventuts d’Esquerra Republicana exigim la depuració de responsabilitats i la dimissió immediata del senyor Sanjuán, per atrevir-se a posar en perill als veïns i veïnes de la seua localitat.

Massa recents són encara els incendisde Gilet, al Camp de Morvedre on, també una temeritat, va arrasar amb 70 hectàrees de terreny forestal del parc natural de la Serra Calderona i el de Torrent de fa unes setmanes.. En aquest cas però, la proximitat del nucli urbà agreuja més si cal la incomprensible decisió del llançament d’aquest castell de focs.

La protecció dels nostres boscos i espais naturals ha de ser una prioritat per als representants de les Administracions Públics, no és sinó amb prevenció i amb uns comportaments ajustats al sentit comú que podrem evitar desastroses conseqüències com les que haguérem de viure ahir.

Per acabar, volem manifestar el nostre suport a aquells ciutadans i ciutadanes de Cullera, que per precaució hagueren de ser desallotjats de les seues vivendes.

Incendi cullera Incendi cullera
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/126625

Comparteix: