< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.05
2014
Discriminació envers les dones a la Vall d’Uixó

Polèmica contractació per part de les agrupacions "Tendido 7" i la "Penya l'Ermita" d'una dona per a anunciar el cartell taurí a la Vall d'Uixó, la qual va desfilar amb els pits al descobert.

Les JERPV denunciem que una vegada més, les dones ens trobem amb una situació en la qual estem clarament discriminades i que posa de manifest la desigualtat que hi ha hui en dia a la societat.

Aquesta vegada es tracta de la polèmica contractació per part de les agrupacions "Tendido 7" i la "Penya l'Ermita" d'una dona per a anunciar el cartell taurí a la Vall d'Uixó, la qual va desfilar amb els pits al descobert.

L'exhibició de la xica no ha deixat indiferent a ningú, ja que inclús David Pitarch, el president de la comissió de les festes patronals de Sant Vicent Ferrer ha mostrat el seu descontent amb aquesta actuació de les dues agrupacions que han optat per contractar a una dona com a reclam, qualificant d'"indecent" la iniciativa i "denigrant tant per a les dones com per a unes festes de prestigi com són les de Sant Vicent Ferrer".

També és molt reprovable l'actuació de l'Ajuntament de la Vall, el qual no s'ha pronunciat al respecte; ni l'alcalde ni cap dels responsables de les festes, davant d'un exemple de poca sensibilitat cap a la igualtat de gènere i de masclisme. 
Hem de recordar que aquesta utilització del cos de la dona per desgràcia no és l'únic que ha succeït al País Valencià: en gener també es va poder vore com van utilitzar com a reclam publicitari a dos dones joves, en l'estand d'una coneguda discoteca de Gandia al FITUR. 

El que demostra actuacions com aquesta es que hui en dia, la societat encara no se n'adona de que en aquestos casos s'està utilitzant a la dona com a objecte, no detecta aquestos comportaments com a una forma de discriminació cap a la dona, la deixa en una situació d'inferioritat, ho normalitza i cada vegada és més difícil discernir per què aquest comportament està malament. I degut a aquesta normalització, la conseqüència és que es contribueix a perpetuar i fomentar els comportaments i les actituds masclistes. I el més trist de tot és que no ens ve de nou, ja que al llarg dels anys, i més encara actualment on la publicitat és la que mana, s'ha cosificat a la dona, se l'ha convertit en un objecte, i aquest és un pas previ cap a la violència contra ella. 

Les JERPV no permetrem que aquestos comportaments masclistes condicionen tota una societat entera, ja que d'aquest condicionament després sorgeixen les actuacions individuals de cada membre. Hem de lluitar contra aquest sistema, el qual permet que la dona siga rebaixada d'aquesta manera a un simple objecte.

No restarem passius i passives, i alçarem les nostres veus davant cada atac als drets de les dones!


* *
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/115734

Comparteix: