< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.12
2015
Dia mundial contra la SIDA

Les JERPV-La Ribera continuem ‘’un any més’’ amb la lluita contra la SIDA.

Les JERPV continuem ‘’un any més’’ amb la lluita contra la SIDA. Segons els càlculs de l'OMS, a finals del 2014 hi havia arreu del món uns 36,9 milions de persones infectades pel VIH. En aquest mateix any, unes 2000 persones van contraure la infecció i 1,2 milions van morir per causes relaciones amb el VIH, de manera que, durant el darrer any s’hi van registrar 142.000 casos nous a Europa.
És per això que des de les JERPV apostem per una educación sexual integral per protegir i conscienciar el joven.
 
Reivindiquem el nostre dret a estimar lliurement, i a més a més, a tenir una lliure i eficient informació sobre el sexe, les pràctiques sexual i tot el que ens interessa del sexe amb tota naturalitat i sense cap tipus de censura, abandonant la moral catòlica, i l'herència que el patriarcat ens ha deixat i que pel moment, seguim pagant les conseqüències.
Perquè la millor arma per a combatre aquesta lluita és l’educació. Una educació on deixem de ser hereus d’una societat patriarcal, i abandonem d’una per totes, tots aquells ‘tabús’ establerts que no cobren cap paper important en la nostra vida, més aviat al contrari; ens fan no ser conscients de la nostra sexualitat, ens fan tenir pudor parlar sobre temes sexuals i de les conseqüències que ens pot dur una mala pràctica sexual, ens limita l’accés a la informació de pràctiques sexuals segures, i el més important i més perjudicial, és l’estigmatització que pateixen les persones infectades pel VIH. La seròfobia també és homofòbia
 
Nosaltres, les JERPV, seguirem lluitant contra les polítiques en retallades sanitàries, ja que considerem que no és el millor mecanisme per combatre la infecció del VIH i cal trobar responsables per part del Govern central. Perquè, si no rebem el suport per part de les Institucions, qui ens va a reconèixer els nostres drets i ens va a assegurar una informació verídica i fonamentada?
 
Des de les JERPV insistim en el fet que la base per a un Estat de Dret és l'educació; cal promoure polítiques actives, de prevenció, coneixement i conscienciació envers el sexe i en tot allò que ens pot fer gaudir del sexe d'una forma segura. Per això, demanem que estimem amb total llibertat i no tinga’m por d'informar-nos sobre el sexe.
Estimar no entén de sexes, entén de persones, perquè volem una societat lliure de perjudicis i lliures d'estigmatitzacions socials i discriminacions
 

Les JERPV apostem per una educació sexual integral per combatre la sida. Les JERPV apostem per una educació sexual integral per combatre la sida.
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/183622

Comparteix: