< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.10
2014
Cap a la República del País Valencià!

El 9 d'octubre, dia de commemoracions històriques i enaltiment de la nostra realitat com a poble viu i ansiòs de llibertat va veure ahir, com ja acostuma a ser habitual, sobrepassada la seva rellevància per uns fets deplorablea i impropis d'una societat i d'un govern que pretenen dir-se democràtics.

Mentre les JERPV assistiem a actes en commemoració de la diada dels valencians i valencisnes arreu del país, amb especial rellevància del tradicional Aplec del Camp de Morvedre, on entre muixerangues i dolçaines i tabalets es vol homenatjar com cal la nostra cultura, al bell mig de la ciutat de València, durant el transcurs de la processó que acostuma a anomenar-se "cívica", un grup ben nodrit de feixistes i blavers, d'índole i procedència diversa, van fer gal-la del seu despreci per la nostra diada, entonant proclames nazis, càntics fomentant l'assassinat de dirigents polítics i professant, novament, un odi irracional cap a tot allò valencià.

L'acte, amb una forta seguretat policial, feia destacar la connivència amb la qual el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la resta de polítics presents assumien la presència de les forces d'extrema dreta. Les banderes amb creus gamades, simbologia nazi i banderes franquistes, acompanyaven a la solemne senyera durant el transcurs de la processó, sense cap tipus d'impediment ni amonestació per part de les forces de l'ordre.

No sorprèn tampoc, que el discurs institucional i els premis que otorga la Generalitat en una data com aquesta foren destinats a lloar tant al nou rei borbó, Felip VI, com a Adolfo Suarez. Ambdós, elements dissonants i poc preocupats de la nostra cultura. L'ofrena de noves glòries a Espanya ens ha dut a un feixisme institucionalitzat, a un govern centralitzat i submís als interessos de Madrid i a veure amb perplexitat, com la impunitat amb que actuen els grupuscles d'extrema dreta permet atacs com els soferts ahir mateix a la vesprada per dos companys del sindicat BEA.

Els carrers de València i molts racons del nostre país ahir reclamaren un canvi. Un canvi de règim, de societat i sobretot, un canvi en la nostra concepció com a poble. Milers de persones, prenguerem els carrers per recordar el passat i per mostrar als valencians i valencianes com un canvi és possible al País Valencià. La nostra ja no és una lluita per les banderes o pel nom de la nostra llengua, la nostra ha de ser , i és, una lluita pel nostre futur com a poble. Sense un govern que realment es preocupe pels nostres interessos mai podrem arribar a ser aquell poble fort i amb futur que tots i totes desitgem.

Les JERPV, volem reivindicar un canvi en la nostra societat, volem demostrar que entre tots podem construir un país nou. Estem farts que el feixisme ens tinga atemorits, l'hem d'expulsar de la nostra societat i de les nostres institucions, eixe serà una passa d'entre moltes, per caminar cap al nostre anhel, per caminar cap a la República del País Valencià.

Manifestació del 9 d'octubre de 2014 pels carrers de València Manifestació del 9 d'octubre de 2014 pels carrers de València
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/178475

Comparteix: