< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.09
2015
Les JERC es mullen per l'Ebre

Les JERC Terres de l’Ebre manifesten el seu rebuig al Pla Hidrològic de l’Ebre mullant-se al riu.

El passat dimecres, 9 de setembre, els militants de les JERC Terres de l’Ebre es van mullar al riu Ebre davant del mural “Lo riu és vida” de Tortosa per protestar contra els atacs constants al riu i al territori.
Aquesta acció va nàixer arran de l’aprovació, el dia 2 de setembre, de la proposta del nou Pla Hidrològic de l’Ebre al Consell de l’Aigua de la conca, tot i l’oposició de quatre comunitats (Catalunya, Navarra, País Basc i País Valencià). L’Estat ens vol imposar un règim de cabals per al tram català del riu insuficient tal com ha renunciat la Plataforma de l’Ebre, la Generalitat i diferents ajuntaments.
Ara el Pla serà elevat al Consell Nacional de l’Aigua i, posteriorment, al Consell de Ministres que vol aprovar-lo de manera definitiva abans d’acabar l’any.
“Les JERC Terres de l’Ebre hem volgut mostrar l’actual nivell del riu amb una imatge simbòlica i directa, on podem veure que el nivell de l’aigua ens arriba una mica més amunt del genoll” afegeix el portaveu regional, Àlex de la Guia, i es pregunta “on ens arribarà a cobrir quan s’executi el nou atac a l’Ebre, que només deixarà de sofrir atacs quan siguem independents i puguem decidir el cabal amb negociacions estat-estat i no regió oblidada-estat”.

El militants dins el riu Ebre El militants dins el riu Ebre
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/183024

Comparteix: