< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.05
2013
Per una educació pública, laica i de qualitat: 9M vaga educació!

Les JERC Comarques Gironines donem tot el nostre suport a la vaga convocada per aquest dijous 9 de Maig, i ens sumarem a les mobilitzacions que es realitzaran al llarg del dia.
Ens trobem en un moment en el que s'està precaritzant l'educació, se li resta importància, les taxes universitàries augmenten any rere any, a la vegada que les beques es veuen reduïdes. Accedir a l'educació superior es fa dia rere dia, més complicat per a bona part de la societat catalana. Però no només és aquesta l'educació que es veu perjudicada. El govern neoliberal Espanyol no fa més que intentar empitjorar el model educatiu català, i aquest cop ho intenta amb la LOMQUE.
El Jovent dels Països Catalans hem de reivindicar el model educatiu que volem al nostre país i lluitar contra aquesta reforma ideològica de la mà del ministra Wert, que atempta contra els nostres principis, debilitant el caràcter públic de l'educació i fomentant l'escola privada a través de subvencions, deixant enrere la laïcitat, atemptant contra la cohesió social a l'escoles i atacant el poble català rebaixant la llengua catalana a la categoria d'especialitat.
No volem més curses d'obstacles, ni heterogeneïtat en l'accés a la universitat, volem un model educatiu per a tothom, amb igualtat d'oportunitats i de lliure accés on els joves i nens d'arreu dels Països Catalans puguin desenvolupar-se fins a la seva plenitud.
El Jovent independentista gironí, creiem que no podem permetre l'aberració que s'està duent a terme per part del govern espanyol ni català, restant la importància a un dels drets més fonamentals de les persones, com és el dret a l'educació.
Defensem un sistema educatiu públic, en català i de qualitat, que garanteixi les mateixes oportunitats a tota la població estudiantil i serveixi com a pal·liatiu del greu atur que avui en dia està instal·lat entre el jovent.
Volem una Educació pública, amb les eines necessàries per a poder formar a milers de nens i joves construint un sistema realment just i on tothom hi pugui accedir. Cal millorar les condicions de la docència, així com implementar un sistema just de beques per ajudar a estudiants i a investigadors. De la mateixa manera, cal repensar amb profunditat els costos del sistema.

Cal combatre l’elitització i la dialització de la societat, i treballar per a cohesionar el nostre model social. Per tant, cal fer un replantejament de preus públics d’accés a l’educació superior, per tal que cap jove ni cap nen es vegi exclòs del sistema públic d’educació per raons de renda o posició econòmica. Apostem per una educació laica i de qualitat on l’objectiu del sistema sigui la formació de persones que disposin d’eines per construir-se el seu propi pensament de forma crítica i autònoma, per tal que puguin participar de forma activa a la societat.  

9M vaga educació 9M vaga educació
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/163905

Comparteix: