< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.06
2015
Les JERC CCGG ens movem per la mobilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va treure ahir a informació pública el Pla de Transports de Viatgers 2020  i el seu Estudi Ambiental Estratègic. En la valoració que fa el Govern sobre els trajectes amb transport públic actuals a les Comarques Gironines destaca que la quota és molt baixa, especialment la de ferrocarril en recorreguts interns. 

Des de les JERC Comarques Gironines lamentem i constatem aquest fet. La mobilitat és una de les principals preocupacions del jovent. Sovint necessitem desplaçar-nos per anar a estudiar, treballar, sortir amb els amics o fer qualsevol altra activitat fora del nostre poble o ciutat. Per les característiques del territori gironí, moltes vegades no podem realitzar el dia a dia allà on vivim.

L’elevat cost del transport públic, sumat a la manca de bones combinacions i la precarietat del servei, fan que l’opció més pràctica i preferible acabi sent el vehicle privat. Moltes poblacions queden aïllades, les freqüències són baixes, els horaris bus-tren no estan sempre sincronitzats... Tot això causa que sigui tota una aventura anar amb transport públic i sigui completament incompatible amb el ritme de vida i necessitats del jovent.  

Les JERC apostem per a un model de mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, apostem per a un transport públic a l’abast de tothom i que cobreixi les demandes dels usuaris. Només si el servei és de qualitat se’n pot potenciar el seu ús. 

Ens movem per la mobilitat Ens movem per la mobilitat
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/182653

Comparteix: