ACTUALITAT: NOTÍCIES

Considerem que és inadmissible que ADIF i Foment hagin permès que el túnel del TAV a Girona s'hagi inundat per segona vegada en tan poc temps i exigim responsabilitats.

Davant de la nova inundació del túnel del TAV al seu pas per la ciutat de Girona que ha tingut lloc aquest diumenge al vespre, exigim la dimissió de la ministra de Foment, Ana Pastor, i que ADIF actui i dugui a terme el seguit d'actuacions a què s'havia compromès ja que, o bé no s'han efectuat o no han estat suficients per evitar la nova inundació.    Cal que la ciutat faci un ple extraordinari o una nova audiència pública sobre el TAV per tal que la ciutadania conegui quina és la situació de les obres i quines garanties de seguretat…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines hem repartit més de 10.000 butlletes del SíSí a Girona i hem celebrat un acte a Plaça Catalunya amb Maria Mercè Roca, Marta Vilalta i Anna Simó.

Ahir, 1 de novembre, les JERC Comarques Gironines vam ser a Girona repartint més de 10.000 butlletes del SíSí a més de xapes i díptics informatius del país que volem el jovent i incentivant la participació dels i les joves de 16 a 18 anys al 9N que, per primera vegada podran dipositar la seva voluntat en urnes, podran votar.  A dos quarts de vuit del vespre, vam celebrar un col·loqui a la terrassa de la Gelataria La Gioconda (a Plaça Catalunya) amb la candidata a l'alcaldia de Girona per Esquerra Republicana, Maria Mercè Roca, la diputada de les JERC…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines hem celebrat el passat cap de setmana l'Assemblea Regional i la desena edició de l'Escola de Formació regional a Bescanó.

Les JERC Comarques Gironines hem celebrat, dissabte passat, l'Assemblea Regional on a més de l'habitual informe del portaveu i dels pressupostos, hem parlat de la campanya pel #SíSí que durem a terme i hem elegit Pol Girbal com a nou Secretari d'Organització regional. L'Assemblea ha comptat amb l'assistència i els parlaments de clausura de Maria Mercè Roca, alcaldable d'ERC per Girona, i de Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC. Tot seguit, s'ha celebrat l'ESLIC 2014, la desena edició de l'Escola de Formació Regional de les JERC Comarques Gironines amb un total de 14 xerrades i debats sobre…

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines pengen pancartes amb el lema #300iprou per la diada nacional de Catalunya

Pobles i ciutats de les Comarques Gironines com Figueres, Riudellots i Caldes de Malavella, s'han despertat amb pancartes amb el lema #300iprou, referent al tricentenari, als tres-cents anys de resistència. Però tres-cents i prou, perquè avui, molts de nosaltres ens n'anirem a Barcelona a construir una V gegant, una V de votarem el 9 de novembre, una V de vencerem. Enguany, anem a Barcelona a manifestar-nos amb el desig que sigui l'última diada de reivindicació independentista. L'any que ve volem sortir al carrer però per celebrar el nou país. Tres-cents i prou!

Comparteix: Seguir llegint...

Un any més arriba el festival politicomusical i juvenil més important dels Països Catalans, l'Acampada Jove. Enguany podeu comprar les vostres entrades anticipades per internet fent clic aquí, o bé en un dels dos punts de venda habilitats a les Comarques Gironines: - El Tallaferro de Girona (Plaça de l'Oli, 7 baixos) - Seu de les JERC Comarques Gironines (Ultònia, 23 entresol, Girona) Teniu temps fins el 17 de juliol per comprar la vostra entrada anticipada a 48€! Acampada Jove 2014, La Revolució del SíSí!

Un any més arriba el festival politicomusical i juvenil més important dels Països Catalans, l'Acampada Jove. Enguany podeu comprar les vostres entrades anticipades per internet fent clic aquí, o bé en un dels dos punts de venda habilitats a les Comarques Gironines: - El Tallaferro de Girona (Plaça de l'Oli, 7 baixos) - Seu de les JERC Comarques Gironines (Ultònia, 23 entresol, Girona) Teniu temps fins el 17 de juliol per comprar la vostra entrada anticipada a 48€! Acampada Jove 2014, La Revolució del SíSí!

Comparteix: Seguir llegint...

Les JERC Comarques Gironines ens sumem a les convocatòries de concentracions avui a les 20.00h davant dels Ajuntaments. 

Tant és si es diu Juan Carlos o Felipe, tant és que es faci dir Principe de Gerona. Els Països Catalans no tenim rei. Desitgem de tot cor que a l'Estat Espanyol es faci un referèndum per redefinir l'organització de l'Estat i que el resultat sigui la Tercera República, però aquesta ja no és la nostra lluita.  Fa temps que a Catalunya hem posat data pel referèndum, el 9 de novembre de 2014. I aquest referèndum és per decidir el nostre futur com a país. Aquesta sí que és la nostra lluita: la República Catalana! Per això ens sumem a…

Comparteix: Seguir llegint...

Com cada 8 de març, celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i reivindicació que ens permet manifestar les desigualtats que encara hi ha.

Esquerra Republicana i les JERC desitgem i volem que el Dia Internacional de les Dones d’aquest 2014 sigui el darrer que celebrem com a dones tutelades per l’Estat espanyol. Tenim l’oportunitat de construir un nou país amb plena igualtat efectiva i en què les dones siguem ben visibles en els àmbits social, cultural, econòmic i també polític. Les JERC apostem perquè els drets de les dones no siguin moneda de canvi ni instrument de cap lluita partidista.  Enguany, pobles i ciutats com Hostalric, Blanes, Figueres i Girona s'han despertat amb pancartes de les JERC amb lemes com: "Dones amb tots…

Comparteix: Seguir llegint...

La xerrada-col•loqui "La Legalitat del Referèndum #9N2014", presentada pel portaveu de les JERC, Gerard Gómez, va tenir lloc ahir al migdia a la Sala de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona on es van aplegar una vuitantena d'assistents.

Els dos ponents, el catedràtic de filosofia de la UdG, Josep-Maria Terricabras, i el Magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal, van deixar ben clar que "el proper 9 de novembre anirem a votar sí o sí" i es van carregar d'arguments. "El 9 de novembre no s'acaba tot sinó que, llavors, ens quedarà molta feina per fer. Agafeu forces!", va dir el jutge. L'acte va acabar amb una roda de preguntes dels assistents que tant Terricabras com Vidal van respondre.

Comparteix: Seguir llegint...

El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, i la diputada de les JERC al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, van presentar ahir les Joventuts d'Esquerra Republicana a Celrà.

L'acte que es va celebrar a l'Aula Gran de la Fàbrica, va reunir una seixantena de persones. "Volem convertir el nostre 9 de novembre en el 14 d'abril dels nostres avis i àvies", va dir Tardà. Sergi Puig, el Portaveu de les JERC Celrà, va dir que enceten una nova etapa amb moltes ganes i amb la il·lusió d'aportar el seu granet de sorra en la construcció d'un nou país.

Comparteix: Seguir llegint...

El passat 25 de desembre les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya vam celebrar el nostre primer Consell Nacional del 2014 a Tordera. Entre d'altres i a proposta de les JERC Comarques Gironines, es va aprovar per unanimitat una resolució contra els estudis de prospeccions marines a la costa catalana. El govern espanyol ha concedit dotze permisos per investigar la possible existència d'hidrocarburs (gas i petroli) a la Costa Brava i al litoral del Maresme. Els mètodes sísmics de prospecció a partir de canons d’aire comprimit generen ones sonores i emissions acústiques d’alta intensitat, que poden arribar a 2.000 km de…

Comparteix: Seguir llegint...