< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.10
2006
No perdem el Nord, diada de la Catalunya Nord

Amb motiu de la Diada de Catalunya Nord, les JERC, participaran a la manifestació nacional que serveix d' acte final del Correllengua. La manifestació començarà a les 16:00 hores a la Plaça de Catalunya de l'emblemàtica ciutat de Perpinyà. Després hi haurà un cercavila fins al Palau d' Exposicions i a paritr de dos quarts de nou del vespre començarà el concert amb Lluís Llach, Dumbala Canalla i La Gossa Sorda.


 

L’any 1659, els Estats francès i espanyol signaven el Tractat dels Pirineus, que dividia el nostre país, imposant una frontera artificial. Des d’aquell moment, aquests dos estats han continuat treballant per destruir el nostre poble, la nostra cultura i la nostra llengua.

Considerem que ni l’Estat francès ni l’Estat espanyol tenen el dret de decidir quina llengua hem de parlar, de decidir quina és la nostra cultura i la nostra Història, de decidir què som i què no som, ja que cada Poble té el dret de decidir el seu propi futur.

Catalunya Nord forma part dels Països Catalans, compartim la mateixa llengua i la mateixa cultura. Perpinyà està més a prop de Barcelona i Girona que de París i Montpelher.

Tenim una identitat pròpia, la identitat catalana; i una llengua pròpia, el català. Respectem a tothom, siguin d’on siguin i tinguin la identitat que tinguin, però volem també que se’ns respecti a nosaltres.

Des de les JERC de Catalunya Nord, volem agrupar tots els joves nord-catalans d’esquerres, que creuen en la justicia social, perquè volem uns Països Catalans socialistes, on el Capital deixi de ser l’amo. I volem agrupar tots els joves nord-catalans que creuen que un conjunt de persones que comparteixen la mateixa cultura, la mateixa Història i la mateixa llengua han de poder decidir ells mateixos del seu futur.

Lluita amb nosaltres per defensar la nostra identitat i els nostres drets socials!

weblink-86.jpg weblink-86.jpg
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/111416

Comparteix: