< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.12
2015
Les JERC de la Catalunya Nord demanem un vot amb consciència per bloquejar la progressió de la dreta xenòfoba francesa

En les eleccions regionals d'aquest diumenge 6 de desembre, el 30% dels votants ha donat la seva veu a l'extrema dreta. El 30 %  volen l'exclusió de totes les persones  que no son  blanques ni catoliques. El 30 % ha votat per matar les especificitats de les cultures. El 30 % ha votat per una misèria economica. A la regió Occitanie-Catalogne (fusió Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineu)  el Front Nacional ha tret un 41,7 %.

Gérard Onesta, cap de llista de Nou Món en comú (colalició de diverses tendències de l'esquerra) recupera un  9,5% de veus a Catalunya Nord. Una notable  progressió ja que a les eleccions departementals de l'any passat es va treure 6% de vots a Perpinyà.

Les JERC i ERC Catalunya Nord ha donat el seu support a la llista Nou Món en Comú  per haver-se compromès a un reconeixament de la especificitat de la nostra regió, un desenvolupament de la llengua i la cultura catalana i la creació d'un estatut propi.

Malgrat la nostra voluntat, les nostres forces i els nostres esforços durant la  campanya, Nou Món en Comú no ha aconseguit frenar la progressió de la dreta francesa. No ens rendirem. Al contrari, treballarem més  per bloquejar l'extrema dreta francesa que representa el que volem combatre: El jacobinisme extrem amb exclusió de la diferencia, el racisme cap a les persones per motius que no tenen raó de ser en una societat que es preten civilitzada, moderna i amb programa il·lusori i la reducció de les nostres llibertats i els nostres drets civils. 

La nostra cultura, la nostra llengua i les nostres llibertats  estan en perill. Si l'electorat segueix votant partits amb promeses rídicules,  la situació anirà de mal en pitjor.

Demanem als votants nord catalans de no cedir al barbarisme i votar amb consciència. Demanem a tots els indecisos de  votar amb nosaltres i no deixar les regions enfonsar-se en l'odi.

Les JERC Cataluny Nord demanen un vot amb consciència per bloquejar la progressió de la dreta francesa.

Urna de les eleccions Urna de les eleccions
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/183701

Comparteix: