< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.06
2015
Les JERC de la Catalunya Central escullen Josep Arisa com a nou Portaveu, en el 5è Congrés Regional

En el Congrés, celebrat diumenge 28 a Manlleu, també es van escollir les noves secretaries

El passat diumenge, 28 de juny de 2015, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de la Catalunya Central van realitzar el seu 5è Congrés Regional, a la Sala d'Actes de l'Escola Puig-Agut de Manlleu, del qual en va sortir escollida una nova Permanent Regional, encapçalada per Josep Arisa. Tant el nou Portaveu de la Regional, com el Portaveu Nacional, Gerard Gómez, van donar molta importància als propers dos anys de mandat, "claus pel futur del nostre país".

El Congrés va començar amb la intervenció del Regidor de Promoció Econòmica i Joventut de l'Ajuntament de Manlleu, Eudald Sellarès. El Regidor va donar la benvinguda a tots els militants, i va emfatitzar en l'importantíssim moment que està vivint el país en clau nacional, i també en el paper que han tingut les JERC i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en la lluita per l'alliberament nacional, des de la seva fundació.

El Portaveu sortint, Joan Solà, va fer una valoració positiva sobre el darrer mandat. Solà considera que la Regional ha seguit amb la seva activitat i ha crescut, tot i els problemes de la zona, com la disponibilitat d'horaris o la distància del territori.

Els candidats a les diferents secretaries van presentar-se a la militància i van fer diverses propostes per a la secretaria, que portaran a terme durant el mandat. El candidat a portaveu, Josep Arisa, va afirmar sentir-se preparat, i també segur del seu equip, per seguir amb la "bona feina" portada a terme per l'anterior portaveu, Joan Solà.

El resultat de les votacions va ser el següent: 

Secretaria Candidat Vots a favor Vots en blanc
Portaveu Josep Arisa 16 -
Organització Marc Tienda 16 -
Finances Joan Solà 16 -
Dona Alba Pérez 15 1
Acció Política Sergi Bordallo 15 1
Imatge i Comunicació Aleix Camprubí 16 -
Formació i Campanyes Pol Colàs 16 -


Un cop finalitzades les votacions, el nou Portaveu va realitzar un discurs d'agraïment. Arisa també va reiterar el discurs nacional, i va remarcar la importància de créixer a nivell regional i dinamitzar l'organització: "Per fer-ho, hem de ser molts", va assegurar. "Tenim el repte de construir un discurs que" -des de l'esquerra transformadora i els principis de justícia- "doni resposta als problemes reals del jovent de la Catalunya Central", i de "vincular totes aquestes propostes i projectes polítics a la independència nacional com a eina". Arisa va donar importància a donar suport als nous militants i a les noves Seccions Locals, i també a la coordinació amb els Grups Municipals d'ERC, ja que "els ajuntaments han de ser un camp de batalla" per les JERC.

La cloenda va anar a càrrec del Portaveu de les JERC, Gerard Gómez. Aquest va felicitar al nou Portaveu i als nous Secretaris, i va remarcar la importància d'aquest repte, en un moment decisiu, també per a la Catalunya Central. Gómez va dir que fa dos anys, quan va ser escollit com a Portaveu, deien que serien la darrera Direcció Nacional en una Catalunya autonòmica, cosa que no ha pogut ser, però que segur que passarà en el proper mandat. El Portaveu nacional va remarcar la importància de les JERC i del jovent en aquest procés nacional, però també va remarcar els valors reivindicatius i de justícia social de la formació, tanmateix com la implicació de la militància. El portaveu de les JERC va estar acompanyat de la Diputada al Parlament de les Joventuts d'ERC, Marta Vilalta.

Foto de grup de les JERC Catalunya Central, al final del Congrés Foto de grup de les JERC Catalunya Central, al final del Congrés
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/182762

Comparteix: