< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.08
2015
Les JERC de la Catalunya Central celebren una assemblea extraordinària i una jornada d'activisme, centrats en el 27S

"Cal que assumim la responsabilitat que ens correspon com a organització juvenil a l'avantguarda del procés d'emancipació nacional", recordava el portaveu regional, Josep Arisa

El passat dissabte, 22 d'agost de 2015, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a la Catalunya Central van realitzar una Assemblea Regional Extraordinària, amb motiu de la proximitat de les Eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. L'acte es va portar a terme, a les 12 del migdia, al Casal Marià Serra i Badell de Vic, on també s'hi va realitzar -posteriorment- un dinar popular i una jornada d'activisme.

 

 

En l'Assemblea, es va recordar la transcendència històrica i ell caràcter decisiu de les pròximes eleccions. "Cal que assumim la responsabilitat que ens correspon com a organització juvenil a l'avantguarda del procés d'emancipació nacional", recordava el portaveu regional, Josep Arisa, en la convocatòria, qui també va emfatitzar en fer "la campanya de les ostres vides". En el seu inici, Arisa, com a Conseller Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va informar la militància de tot el procés de confecció de la llista de Junts Pel Sí. Després, es va analitzar el paper de les JERC en aquest procés, a nivell genèric.

 

En aquesta, també es va comunicar els diversos actes realitzats i els que hi ha previstos per a les properes setmanes, fins al dia 6 de setembre, quan finalitza la precampanya de les JERC. Arisa i el Secretari d'Organització, Marc Tienda, van informar de les diverses fases i intensitats de la campanya (3), i el paper que havien de jugar les JERC a la Catalunya Central fins a l'inici de la campanya oficial.

 

La prioritat de la campanya és arribar als indecisos, fer-ho a través d'arguments i no de propaganda i interpel·lar directament els joves, sense obviar mai que és indispensable la mobilització constant de l'independentisme, donant cops d'atenció quan sigui necessari. Les JERC a la Catalunya Central consideren que cal defugir d'actes formals, en espais tancats per als ja convençuts, i que cal anar al carrer, a buscar al jovent i a informar arreu del territori. La intenció és fer una campanya, doncs, que interpel·li el jovent de forma molt directa. En aquest sentit, s'han fet i distribuït les diverses pancartes, tanmateix com la resta d'actes de proximitat i de petit format que es faran arreu de la regió. La voluntat és anar als llocs on sigui més útil, i fer un segon esforç i no quedar-nos al nostre poble, conscients del moment transcendental que vivim. Per això, l'Assemblea de les JERC a la Catalunya Central es va comprometre fermament a portar aquesta campanya a tots els racons de la vegueria on hi hagi un indecís o un jove desmotivat.

 

Per altra banda, la regional està disposada a col·laborar amb tot el jovent possible que es vulgui afegir a la campanya, sempre -però- atenent a la realitat de cada territori i de cada poble.


 

Després de dinar, es va fer la jornada d'activisme, coordinada pel Secretari de Formació i Campanyes, Pol Colàs, que consistia en la realització de diverses pancartes (9) que es van penjar a totes les capitals de comarca la Catalunya Central, i a altres punts estratègics. Els llocs on s'han penjat aquestes pancartes són: Manresa, Vic, Berga, Manlleu, Prats de Lluçanès, Moià, Solsona, Torelló i Centelles.
 

Les pancartes tenen un format conjunt, amb un lema temàtic diferent a cada punt, sempre vinculat al territori, i sota el paraigua de l'eslògan #27STotPerGuanyar. L'objectiu, un cop més, és ampliar la base social de l'independentisme, més enllà de fer propaganda. Durant el mateix dia i les setmanes anteriors també es van realitzar diverses encartellades de precampanya arreu del territori.

Imatge del taller de pancartes Imatge del taller de pancartes
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/182914

Comparteix: