< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2015
Les JERC CC celebren el final de campanya a Berga amb el cap de llista Xavier Roger

L'acte final, que es va fer conjuntament amb ERC Berguedà, va comptar també amb el cap de llista per la comarca, Oriol Ortega

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà i les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a la Catalunya central van celebrar, ahir dijous dia 17, a la Sala Polivalent del Teatre Municipal de Berga, el seu Acte Final de la campanya electoral de les eleccions espanyoles al Congrés dels Diputats i al Senat, del pròxim 20 de desembre.
 
Després de les presentacions a càrrec de l’Alcalde de Saldes, Moisès Massana, el candidat de les JERC a aquestes eleccions, Xavier Roger, va fer la seva intervenció amb un discurs independentista i republicà, carregat de temàtica social. El jove va explicar que ERC va a Madrid per “defensar els vots dels catalans i les catalanes que van votar el 27 de setembre”, fins i tot els dels que no van optar per les opcions independentistes, i a fer el que els encomani “cada setmana el Parlament de Catalunya”. Sobre les alternatives al partit republicà va dir que “el panorama és dramàtic”, “amb el Partit Popular i Ciudadanos ens esperen anys molt durs”. “Després de 4 anys del PP, ara hi haurem de sumar a C’s”, el “plan renove dels populars, una opció mediàtica, perquè tot canviï, però perquè tot segueixi igual”, amb un Partit Socialista que “ens va deixar més tirats que mai” amb l’Estatut i amb un Podemos que tindrà un pes limitat al Congrés dels Diputats. Sobre l’opció d’aquest partit de fer un referèndum, va dir que “fins a 15 vegades ho hem intentat”.
El número 7 de la llista republicana va remarcar la intenció “constuir l’espai de l’esquerra nacional, que creiem que és majoritària”, per fer la nova república, sense preguntar a quin país van néixer, quins cognoms tenen o si tenen carnet de militant, cosa que s’evidencia a les llistes republicanes de les darreres cites electorals. Va animar a “seguir treballant des de tot arreu”, i va recomanar que els que estan desanimats que s’animin i als que estan nerviosos que es calmin. En aquest sentit, Roger espera que tinguem notícies en els pròxims dies sobre un acord entre Junts pel Sí i la CUP, sobre el que ell és optimista: “tindrem acord aviat”, va dir. En aquest sentit, va destacar el paper d’Esquerra, fent una feina “que no és molt visible”, però que serveix per “acostar una esquerra anticapitalista a un partit neoliberal conservador”.
“No volem ser la primera generació de la història que viu pitjor que els seus pares”, va dir Roger, per la qual cosa l’única opció és avançar cap a la República Catalana. En aquest sentit, el candidat va explicar diverses temàtiques socials que es volen millorar, i que amb l’Estat Espanyol serà impossible de fer-ho.
Al final de la seva intervenció, Roger animar a la gent en aquest “dies intensos” a fer un “últim esforç”. “Que el dia de Nadal puguem brindar perquè el dia 20 hi hagi hagut una victòria republicana, que per Cap d’any puguem brindar perquè hi hagi acord de govern i que el dia reis puguem brindar perquè tenim president, acord i full de ruta”.
 
Per altra banda, el candidat del Berguedà, Oriol Ortega, va parefrasejar el líder republicà, Oriol Junqueres, i va dir que hem d’anar a aquestes eleccions perquè toca guanyar i “a tancar el cercle de la victòria”. En el mateix sentit que Roger, el número 28 pel Congrés va dir que s’ha d’optar per la opció republicana perquè “és el partit que més s’ha obert a tota la societat. Vam començar a les europees, després a les municipals, amb un gran esforç”. Ortega va assegurar a Espanya es segueix amb les mateixes mentalitats de fa molt temps: “Els que ara sou grans, quan éreu joves teníeu el Governador Civil, i ara tenim el Delegat del Govern”.
El candidat del Berguedà va aprofitar també per parlar de diverses temàtiques del territori. Des del seu punt de vista, totes aquestes es podrien solucionar més fàcilment si no depenguéssim de l’Estat, i, sens dubte, segons Ortega, l’estat del benestar tindria millor salut.
 
Al final de l’acte, els assistents van poder conversar amb els dos ponents i donar la seva opinió sobre diverses temàtiques, fins que l’alcalde Massana el va donar per finalitzat. D’aquesta manera, tant ERC Berguedà com les JERC Berguedà posen fi al seu gruix d’activitats de cara a les eleccions del 20 de desembre.

Xavier Roger, en la seva intervenció Xavier Roger, en la seva intervenció
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/183833

Comparteix: