< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.09
2014
Mobilitzem-nos per l’última diada abans de la república catalana!

11 de setembre de 1714. Va ser una derrota que va significar la destrucció de les institucions catalanes i l' intent d'acabar amb tota una llengua i una cultura amb més de 7 segles d'història. Els Borbons, tot i el seu esforç per aniquilar tot el que estigués relacionat amb la paraula català, no van aconseguir la destrucció de la nació, ni de la identitat catalana.

300 anys després ens trobem davant del que podria ser la diada més multitudinària i important de la història del país. 11 de Setembre de 2014. El que ens omple més d'orgull és la voluntat dels catalans de sortir pacíficament al carrer per demanar un principi fonamental: votar. Un dret pel qual moltes persones han estat lluitant durant dècades. Molts companys que van deixar la vida perquè els seus fills poguessin viure en llibertat, perquè el poder popular fos el que prengués les decisions, perquè els seus fills tinguessin garantits els seus drets fonamentals com a ciutadans... L'estat espanyol no va començar a garantir aquests drets fins la mort de Franco. La falsa transició no va ser sinó un pas més per mantenir l'estat feixista que hi havia hagut fins al moment, però camuflat en una "democràcia". Un estat que a hores d'ara encara no ha condemnat el feixisme ni el genocidi que Franco va consentir.

Les JERC Camp volem fer un pas en ferm i donar tot el nostre suport al procés engegat pel poble català, pel Parlament de Catalunya i a la consulta que s'ha de celebrar el proper 9 de novembre. No hi ha cap altra via possible ara mateix que no sigui la de les urnes. Un principi que molts ni volen ni poden entendre, però que nosaltres com a catalans i com a ciutadans reclamem.
Depèn únicament de nosaltres que la consulta tiri endavant, i els joves hi tenim un paper primordial. Hem de ser nosaltres qui lluitem pel nostre futur, i hem d'honrar a tots aquells que van deixar la vida per nosaltres. I quina millor manera de fer-ho que a través d'una butlleta? Les JERC Camp fem una crida a la mobilització de la gent els propers mesos. A més, volem fer un exercici de reflexió sobre el que suposarà tot plegat pel futur del nostre país: una oportunitat que tenim per construir un país nou, una república catalana socialment justa i nacionalment lliure!

Visca la terra i els Països Catalans!

8 de Setembre de 2014,
Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)
Federació regional del Camp

Imatge 11S Imatge 11S
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/177940

Comparteix: