< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.01
2014
Les JERC diem no a BCN World per dir sí a un model just i sostenible pel nostre territori

Aquest dissabte, vam participar a la Conferència territorial específica sobre BCN World organitzada per ERC Camp de Tarragona i ERC Salou. On vam poder comptar amb la presència de ponents amb molta experiència en diferents matèries afectades pel projecte de BCN World. L’Àngel Xifré ens va explicar la magnitud el projecte amb nombres, el geògraf Robert Casadevall ens va exposar la complexitat urbanística del projecte i l’impacte sobre les infraestructures actuals, l’Ignasi Besora ens va parlar del model turístic actual de la Costa Daurada i de Barcelona, en Ricard Martínez (Secretari de Política Territorial d’ERC) ens va explicar la complexitat de la decisió, en Pere Aragonès va culminar exposant-nos les modificacions legislatives que planteja el projecte.

Les JERC Camp també vam voler participar-hi justificant el nostre rebuig al projecte BCN World apostant per un model de territori just i sostenible del país que volem. Vam començar a treballar en aquest projecte a l’octubre, a l’Escola de Formació del Camp, i vam culminar el treball a l’aprovació de la resolució amb el nostre posicionament al Consell Nacional de les JERC. Vam exposar el model de país que volem: un model de desenvolupament sostenible, basat en la innovació i el coneixement; un creixement equilibrat, generant un repartiment de la riquesa al territori (un model local, que se centri en el territori); i per la Costa Daurada vam explicar que volem un turisme familiar i de qualitat, un turisme amb valor afegit.

Considerem que es va crear un ambient de debat, ric, seré i respectuós imprescindible per decidir el posicionament d’un projecte tant complex com el que ens ocupa. A més, creiem que és molt positiu que en aquest projecte s’han prioritzat les opinions i l’impacte real del territori. Estem satisfets que els valors i arguments sòlids ens acostin a la construcció del model de territori que volem.

L'Andreu Cera i en Lluís Forcadell exposant el posicionament de les JERC. L'Andreu Cera i en Lluís Forcadell exposant el posicionament de les JERC.
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/114664

Comparteix: