< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.12
2014
El Jovent seguim dient NO a BCN World

Les Joventuts d’Esquerra Republicana del Camp seguim rebutjant Barcelona World i lamentem la decisió del govern d’assumir el projecte.

Ahir, dimecres 10, el grup promotor de BCN World va fer públic un comunicat en el qual feia constar que no faria efectiva l’execució de compra dels terrenys. Tot i que segueix interessat en el projecte, el grup no farà cap moviment fins que es publiqui el PDU (Pla Director Urbanístic) que està previst pel mes de juliol del 2015, un motiu més de pressió perquè el macrocomplex tiri endavant.
El govern, però, va anunciar que a partir d’ara assumirà el projecte a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL) signant un conveni amb La Caixa per tenir una opció de compra sobre els terrenys que han d’acollir BCN World. Des de les JERC Camp lamentem la decisió del govern de substituir Veremonte i liderar el projecte de BCN World juntament amb La Caixa, una decisió què no compartim, alhora reiterem el nostre rebuig al projecte apostant per un model de territori just i sostenible pel país que volem.
El model de país que volem és un model amb un desenvolupament sostenible, basat en la innovació i el coneixement; un creixement equilibrat, generant un repartiment equitatiu de la riquesa al territori. Així mateix, considerem clau promoure el petit comerç de proximitat i impulsar el turisme familiar lligat als valors de les comarques del Camp, posant en valor també la naturalesa del nostre entorn. Defensem un model d’àmbit local on l’activitat econòmica se centri en i pel territori. Per la Costa Daurada volem un turisme familiar i de qualitat, un turisme que generi un valor afegit.
Pels motius ja exposats i en vista que ara mateix el projecte BCN World només està impulsat pel govern, ens adherim a les exigències de la Plataforma Aturem BCN World especificant que es derogui la llei que va demanar Veremonte per desenvolupar el projecte i que s’aturin immediatament els treballs de redacció i aprovació del PDU. 

En defensa del Territòri En defensa del Territòri
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179442

Comparteix:

ARTICLES RELACIONATS