< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

28.11
2016
Trenquem el masclisme

Avui, 25 de novembre, és un dia més per nosaltres, les feministes, en la nostra lluita per la defensa dels drets de les dones i de les persones trans, un dia que aprofitem per visibilitzar-nos i parlar obertament, com a organització d’esquerres i feminista, de la xacra social que representa aquest terrorisme masclista, també a la nostra comarca.

L’any passat es van interposar a la nostra comarca un total de 1.808 denúncies per violència masclista i un 21% d’aquestes van ser retirades per por. Segueix sent una xacra i un problema quan 1 de cada 4 joves de la nostra comarca ha rebut violència psicològica i control per part de les seves parelles i quan un 13% de nosaltres, les joves, hem experimentat violència física o sexual per part de les nostres parelles.

Cal dir-ho fort i clar: les dones som violentades pel simple fet de ser dones. Aquesta violència no són casos aïllats sinó que és fruit del sistema patriarcal opressor que té com a finalitat controlar els nostres cossos, la nostra sexualitat i la nostra vida.

I aquesta violència té moltes més formes que l’exercida cap a les dones per part de les seves parelles o ex-parelles sinó que n’existeixen moltes altres diàries, constants, no visibilitzades i que ens afecten a totes siguem com siguem. Patim violència al carrer, a la feina, als bars, contra els nostres cossos de dia i nit, per familiars o desconeguts, en la publicitat i els mitjans imposant models de bellesa irreals i opressors... Violència psicològica o física que molts cops acaba en violacions, abusos sexuals o feminicidis.

I perquè tot això s’acabi haurem d’avançar cap a un nou model de relacions sense la violència estructural del capitalisme i el patriarcat, amb noves masculinitats que es basin en la coresponsabilitat. Haurem de reivindicar-nos com a subjectes actius, empoderar-nos per reclamar el dret a decidir sobre els nostres cossos i vides, independentment de la nostra sexualitat o gènere: lluitar pel dret a viure lliures.

Perquè ens volem vives, lliures i amb una vida digna, perquè no hem d’oblidar mai que entre totes, ho podem tot!
 
Per una terra lliure, justa i feminista: trenquem el masclisme!

Gina Driéguez i Mallén, Secretaria d’Igualtat i Campanyes de les JERC Baix Llobregat
  • Gina Driéguez i Mallén
  • Secretaria d’Igualtat i Campanyes de les JERC Baix Llobregat
  • 24/03/2018
  • t: @HiLittleGina
  • b:
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186394

Comparteix: