< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

06.12
2016
La Constitució del segle XXI

Avui és 6 de desembre, Dia de la Constitució espanyola i, teòricament, és festiu. Però avui molts de nosaltres pencarem més que mai. I no, no és per tocar els collons i els ovaris: és per fer visible que en aquesta vella Constitució no hi caben, ni hi cabran mai, les nostres aspiracions de classe treballadora.
 

Perquè a l’Estat espanyol mai hi haurà una majoria capaç d’escriure una Constitució que vagi a favor de les classes populars. Sempre redactaran un text que deixarà en paper mullat el dret a l’habitatge digne, a la sanitat o a l’educació. Perquè malgrat que alguns partits parlin de reforma, els únics canvis que s’han aprovat són aquells que ha demanat la Troika per afavorir els interessos dels mercats.
 
L’única oportunitat real que tenim per construir una societat de justícia es diu República catalana, amb una Constitució del segle XXI que tingui com a base el repartiment de la riquesa i del treball, que ens faci progressar en la diversitat, el respecte i la igualtat i tingui uns forts fonaments democràtics.
 
I tot això ho aconseguirem amb un procés constituent totalment oposat al de l’any 78. Perquè els articles no els dictarà l’exèrcit sinó que tota la ciutadania podrem redactar la nova Constitució. I nosaltres, els joves, per fi serem preguntats enlloc de ser obligats a heretar una constitució filla del franquisme.
 
Perquè la independència i una nova Constitució representen aquella ruptura amb l’oligarquia espanyola que els nostres pares no van poder fer, l’oportunitat de dibuixar la República que ens imaginem i fer-la realitat.

Fes-ho possible!
 
Aniol Costa Monforte
Portaveu de les JERC Baix Llobregat

Aniol Costa, portaveu JERC Baix Llobregat
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186615

Comparteix: