< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

03.04
2017
El jovent republicà del Baix Llobregat amb el Referèndum.

Tenim el ple convenciment que un referèndum és la millor eina per la consecució de la República Catalana. I el farem; n’estem convençuts. Per mil raons. Però, sobre tot, per la força que mostrem la gran majoria de catalanes i catalans. Segons l’última enquesta el 75% de nosaltres aniríem a votar, encara que aquest referèndum no sigui pactat amb l’Estat espanyol.

La via del referèndum sobre la independència és la opció que compta amb més suports al Baix Llobregat. El referèndum compta amb el suport de la majoria de partits polítics, com es va poder comprovar al Consell Comarcal, on es va aprovar una moció de suport al Pacte Nacional pel Referèndum amb el suport d’ERC, de CDC, d’Entesa i de la CUP. A més a més, també s’hi mostren a favor la majoria d’organitzacions de la societat civil baixllobregatina; des dels sindicats majoritaris, com ara CC.OO., la Intersindical-CSC, USOC, UGT o l’USTEC fins a altres entitats com l’ANC, Òmnium Cultural, FaPaC, FavBaix o Súmate,  que estan impulsant la creació de la Taula pel Referèndum del Baix Llobregat. Això és una mostra de la transversalitat d’espais que defensem aquesta via. Aprofito aquestes línies per demanar, des del màxim respecte per la seva decisió, a les companyes i companys de les CUP Baix Llobregat que se sumin a aquest projecte. No ens podem permetre el luxe de prescindir de cap baula d’aquesta gran cadena.
 

Tot i això, encara hi ha formacions polítiques catalanes que, arribat el moment, esperàvem trobar del costat de la democràcia i del poble de Catalunya, però que hem vist que -al menys fins ara- no ha estat així. Em refereixo al PSC, un partit que ha governat la majoria de municipis la nostra comarca durant molts anys, però que ara es troba supeditat a les directrius que marquen els barons des de Madrid i Andalusia. Sabem que tenim tota la maquinària d’un d’Estat que ens juga a la contra, i que intentarà silenciar la nostra veu utilitzant totes les eines al seu abast: ja sigui imputant els nostres càrrecs electes com fent joc brut contra les persones que reivindiquem el dret a expressar la nostra opinió.

Però res d’això ens aturarà, doncs tenim la legitimitat, tenim la democràcia, i tenim la força imparable de la majoria de ciutadans i ciutadanes.

És per tots aquests motius que les JERC Baix Llobregat ens volem sumar a la Taula pel Referèndum que s’està formant a la comarca. I ens hi volem sumar per aportar la nostra visió: la del jovent republicà i d’esquerres; i per sumar el nostre granet de sorra. Perquè sense les i els joves del Baix Llobregat, no hi ha victòria possible.

Seguim, seguirem!   

 

Aitor Rivera, Secretari d'Organitzacoó de les JERC Baix Llobregat
  • Aitor Rivera
  • Secretari d'Organització de les JERC Baix Llobregat
  • 21/04/2018
  • t: @@aitorivera
  • b:
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187714

Comparteix: