< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

30.09
2016
Després de 40 anys: democràcia, democràcia i democràcia

Aquest passat 11 de setembre vam tornar a viure una Diada Nacional que va visualitzar la força que té l’independentisme, som un moviment massiu que neix des de baix per transformar radicalment el país on vivim, per fer-lo més just i lliure.

 

Des del Baix Llobregat aquesta Diada va ser especial perquè va coincidir amb els 40 anys de la primera gran concentració per l’11S després de la mort del dictador feixista. Sant Boi va ser l’escenari dels primers crits a favor de la llibertat, l’amnistia i l’estatut d’autonomia. Una reivindicació a favor de la democràcia de la qual ens sentim hereus, perquè ser independentista i d’esquerres va, sobretot, de ser demòcrata.
 
La lluita per la democràcia és precisament la que uneix al conjunt de a nostra societat, i és per això que el procés d’independència que vivim és un procés fonamentalment democràtic. Aglutinar a tots els demòcrates ha de ser la feina que l’independentisme hem de fer per aconseguir l’àmplia majoria a favor de la República catalana. En aquest sentit per això era positiu i important l’acte de commemoració que es va fer a Sant Boi, perquè malgrat que tant Esquerra Republicana, com la CUP i Podem tinguem una sensibilitat diferent en molts temes, ens hem de poder acostar i parlar de democràcia i llibertat.
 
Perquè al final, tots els partidaris del dret a decidir acabaran veient que, guiant-se per la valentia que fa 40 anys omplia Sant Boi, el millor que es pot decidir és decidir Sí.

Aniol Costa, Portaveu de les JERC Baix Llobregat
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/185770

Comparteix: