< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.12
2017
Rut Ribas: "Només farem del jovent una generació lliure i emancipada si el 21D acudim massivament a les urnes i ho fem per la candidatura d'Esquerra Republicana”

Les Joventuts d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat vam celebrar ahir l'acte central de campanya a l'Ateneu d'Esparreguera amb Rut Ribas, candidata de les JERC, Mariona Homs, candidata d'ERC, Adrià Rius, candidat de les JERC Baix Llobregat i Aniol Costa, Portaveu Regional.

L'acte va començar amb la benvinguda d'Albert Campillo, portaveu de la secció local de les JERC Esparreguera. A continuació, Aniol Costa va fer una anàlisi de la situació en què ens trobem ara mateix: unes eleccions imposades i amb l'amenaça que Ciutadans guanyi.

Seguidament, Mariona Homs va explicar que "fer República vol dir construir un nou estat amb esperança. Deixant de banda la por". Va remarcar que l'Estat espanyol no té miraments en actuar i aplicar l'article 155: des d'empresonar polítics fins a retallar aquelles lleis més socials. En aquest sentit, Homs va destacar la importància de ser molts per construir un nou país i el paper essencial que hi juga el Baix Llobregat.

Per altra banda, Adrià Rius va constatar la importància del jovent en la construcció de la República catalana: "El jovent volem participar en el debat de totes aquelles polítiques que ens afecten, com les laborals, les educatives o les d'emancipació. En relació, va destacar el 1,5 milions de joves que viuen a Catalunya - que representen el 20,5% de la població- i la importància de la seva participació en la construcció de la República.

Per últim, Rut Ribas va destacar la llista cremallera d'Esquerra Republicana, on les dones tenen un paper protagonista en aquesta campanya. La candidata de la JERC va reiterar en la importància de treballar transversalment amb perspectiva de gènere en tots els àmbits per aconseguir la igualtat entre homes i dones, ja que en el segle XXI la desigualtat de gènere és evident. A més, Ribas va plasmar la seva voluntat de construir un país on no es vulneri els drets de les persones, on l'educació sigui pública, de qualitat i en defensa de la llengua catalana.

El jovent independentista del Baix Llobregat cridem a la participació massiva a les urnes el 21 de desembre. Només amb una àmplia mobilització de la ciutadania i una contundent victòria electoral de l’independentisme deixarem enrere la repressió i hi haurà una oportunitat per construir una República emancipadora del jovent.

Guanyem la República per aturar la repressió! #TriaRepública

Acte central de les JERC Baix Llobregat a Esparreguera Acte central de les JERC Baix Llobregat a Esparreguera
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189574

Comparteix: