< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.05
2013
Qüestió de llibertat: les dones pareixen, les dones decideixen!

Degut a les amenaces del govern espanyol del PP en matèria de drets sexuals, i en concret degut a la nova reforma de la llei d’avortament, el proper dijous 16 a les 19:00 es durà a terme un escarni feminista a la seu del PP de Castelldefels. Una acció de protesta i conscienciació ciutadana al que les JERC donarem suport i assistirem.

Fa uns mesos el Ministre de Justícia Gallardón, va anunciar certes “modificacions” en l’actual llei de l’avortament, entre elles:

Eliminació de la possibilitat d’avortar lliurement fins a les 14 setmanes de gestació excepte en cas de violació o que suposi un risc greu per la mare: La llei vigent permet aquesta possibilitat i a partir de les 14 setmanes si hi ha malformacions en el fetus o perjudici per la salut psíquica i/o física de la mare. Per tant, aquesta modificació ens farà tornar a una llei de “supòsits” com la de l’any 85, en que s’obligarà a tirar endavant embarassos no desitjats. D’aquesta manera s’està atemptant contra els drets i la salut de les dones, fent un pas enrere molt gran respecte el que s’havia aconseguit amb la llei de 2010 sobre aquesta matèria, deixant-nos per tant més lluny del que encara quedava per aconseguir.

Les menors de 18 anys no podran avortar sense el consentiment dels pares: Actualment no fa falta aquest consentiment a partir dels 16 anys, coherent amb altres lleis sobre intervencions quirúrgiques que són permeses sota aquesta mateixa premissa. Aquest canvi únicament provocarà l’augment dels avortaments clandestins per part de les més joves, tot posant en perill la seva salut i vulnerant, per tant, les seves condicions de vida.

En definitiva, aquesta reforma suposarà un atac directe als drets i les llibertats de les dones pels quals s’ha estat lluitant durant molts anys al nostre país i arreu del món. Per aquests motius ens oposem a aquesta nova reforma i defensem un avortament lliure, despenalitzat i gratuït i una llei dels drets reproductius i sexuals de les dones. I per aquests motius les JERC donem suport a l’escarni feminista d’aquest dijous 16.

Les dones pareixen, les dones decideixen! 

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/159465

Comparteix: