< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2017
Les Joventuts d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat ens mobilitzem pel 25N

Amb motiu del 25N, les Joventuts d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat hem precintat el negoci Hooters Castelldefels que cosifica i utilitza les dones com a producte per vendre. Entenem aquest fet com una violació i agressió cap a les dones, fent que se sentin pressionades a complir els canons de bellesa ideal imposats per una societat heteropatriarcal, a més de perpetuar i normalitzar els rols masclistes tan presents a la societat.
 

Aquests dies hem vist com Hooters, una cadena americana de restaurants que es fa dir "brestaurant" (restaurant dels pits) s'instal·lava a Castelldefels amb total impunitat. A través de multinacionals com aquesta, de la moda, dels mitjans de comunicació o del sector cinematogràfic s'han consolidat una sèrie de rols on les dones apareixen com un objecte per encisar els homes amb un patró estètic establert. El jovent independentista de referència de la comarca lluitem cada dia per trencar amb aquests estereotips que agredeixen i menyspreen a les dones, reduint-les sota la imposició dels homes.
 

A més, avui les Joventuts d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat participarem en les diferents concentracions i accions dels nostres municipis per denunciar i rebutjar la violència contra les dones, així com a la manifestació convocada a Barcelona.

Fem memòria que enguany ja són 24 dones que han mort als Països Catalans en mans de la violència patriarcal. Denunciem i lamentem aquest fet, així com rebutgem les actituds que propicien la violència cap a la dona. Lluitem per uns Països Catalans lliures de violència masclista arreu del territori i des del jovent.

Treballem per construir una societat feminista, socialment justa i garant dels drets de les dones. I no tenim cap dubte que la millor eina per fer-ho és la República Catalana feminista.

 

Stop pressió estètica! Stop pressió estètica!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189354

Comparteix: