< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.03
2017
Les JERC ens sumem contra el Pla Caufec- Porta Barcelona

El dissabte 18 de març, les JERC Baix Llobregat vam donar suport a la manifestació organitzada per la plataforma No al Pla Caufuec- Porta Barcelona per aturar aquest pla urbanístic, on van participar 700 persones segons la plataforma.
 

Les principals problemàtiques que presenta el Pla Caufec són l'accés a l'habitatge, ja que es preveu la construcció de gairebé 600 habitatges de luxe i només 125 per protecció oficial; conseqüències negatives per la mobilitat de l'entrada de Barcelona, que actualment ja està saturada; el trencament del teixit de comerç local amb la construcció d'un nou centre comercial; i la destrucció de part del Parc Natural de Collserola.
 
Per tal de revertir les conseqüències demanen al govern municipal d'Esplugues de Llobregat i a l'empresa promotora que s'obri una taula de negociació amb les plataformes veïnals, actualment perseguides judicialment, per reformular el projecte i disminuir-ne les conseqüències negatives,
 
A més, demanen al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola que la zona del Pla Caufec - Porta de Barcelona es declari zona de transició per garantir la diversitat de la flora i la fauna del Parc.
 
Les JERC Baix Llobregat ens hi hem sumat, ja que creiem que és una causa justa i republicana i denuncien l'especulació urbanística i les pràctiques opaques lligades al PSC d'Esplugues. A més, el dissabte al matí, es va aprovar en el Consell Nacional de les JERC el posicionament en contra d’aquest pla, ja que considerem que és un error per Collserola i el seu entorn.

Les JERC Baix Llobregat a la manifestació contra el pla Caufec Les JERC Baix Llobregat a la manifestació contra el pla Caufec
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187535

Comparteix: