< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.01
2012
Les JERC ens sumem a la vaga del transport públic del 10 de gener i critiquem l’augment abusiu del preu del transport públic als Països Catalans

L’organització política juvenil de referència als Països Catalans denunciem que el jovent som dels més perjudicats i realitzarem diverses accions de protesta i d’informació a la ciutadania

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, JERC, davant els augments dels preus dels transports públics, ens sumem a la vaga d’usuàries i usuàries dels transports públics convocada des de la iniciativa ciutadana TMB51 per demà, 10 de gener, per tal de mostrar el rebuig a la pujada abusiva de les tarifes del 2012. Per això, animem a la societat a no consumir transport públic demà, i en la mesura que sigui possible anar a peu, en bici o compartint vehicle propi, per tal de fer un gest contra els mesures aprovades pel l’ATM recentment.

El suport a la vaga no és res més que una acció per visualitzar el nostre rebuig a l’encariment del 12% de la T-10 a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, (el títol de transport més utilitzat amb el 84% de les vendes), i l’encariment del 33% del bitllet senzill. Així mateix, les JERC també denuncien que l’Empresa Municipal de Transports de València ha incrementat un 40% el preu de la tarifa combinada de metro i autobús per als usuaris del carnet jove, i suposa un perjudici directe per al jovent valencià.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez, ha considerat abusius els increments i ha alertat que l’abaratiment de la T-Jove a Catalunya és només una cortina de fum, i la reducció de la T-Mes en un euro, una broma de mal gust. Pel portaveu de les JERC el que fa falta és una reducció del preu dels abonaments de llarga durada, sense que comporti un augment abusiu dels altres títol, i mesures especials per a joves, aturats, i persones amb risc d’exclusió social.

Així mateix, les JERC també critiquem que les reiterades rebaixes en les inversions de l’Estat espanyol en les seves aportacions a l’ATM, s’han revertit sobre els usuaris, cosa que demostra que “sempre que l’Estat no compleix, qui ho acabem pagant som els usuaris”.

Precisament aquest dilluns a la tarda, les JERC –Barcelona realitzen una acció protesta per denunciar que els preus dels transport públic “T-escanyen”. El jovent independentista no descartem dur a terme més mobilitzacions en aquest sentit.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/159365

Comparteix: