< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.11
2012
Les JERC denuncien el #MasStyle al Campus Bellvitge

El jovent independentista al Baix Llobregat i la candidata de les JERC Marta Vilalta rebutgen la pujada abusiva del preu de les taxes universitàries i n’exigeixen la seva derogació per garantir la igualtat de condicions per accedir a la universitat

El jovent de les JERC Baix Llobregat denuncia que el veritable #MasStyle és l’abandó del jovent i de les polítiques de joventut per part del Govern durant aquesta legislatura, precisament en un moment en què el desmantellament de l’Estat del benestar no fa més que empitjorar la situació de crisi de la població jove de Catalunya.

Així, les JERC han escenificat al llarg del matí una graduació prop del Campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona, i han desplegat una pancarta amb el lema “Felicitats! Has pagat 2500€/any. És el #MasStyle”. Els participants, a més, equipats amb birret i banda de graduat, han repartit informació a la gent tot denunciant l’augment d’un 66% de les taxes universitàries per als estudis de Grau, que dificulta l’accés de les persones amb menys poder adquisitiu al món universitari. L’acció ha tingut lloc al Campus Bellvitge de la UB, on els estudis impartits (Medicina, Ciències Biomèdiques, Enginyeria Biomèdica, Infermeria, Odontologia i Podologia) figuren entre els més cars de l’oferta universitària pública catalana.

L’acte també ha comptat amb la presència de Marta Vilalta, candidata nacional de les JERC i número 12 per Barcelona a les llistes d’ERC. En relació a l’acte, Vilalta ha comentat que “un augment de taxes universitàries que el Govern de la Generalitat ha efectuat al llarg dels últims dos anys és una gran barrera per a què tothom pugui accedir a la formació en igualtat de condicions, essent aquesta el pal de paller del progrés social. En el procés de construcció d’un nou país, ERC és la garantia per a què CiU no es faci enrere i una alternativa a les retallades que el Govern del President Mas ha dut a terme”.

Acció Bellvitge 201112 Acció Bellvitge 201112
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/159425

Comparteix: