< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.02
2018
Les JERC del Baix Llobregat denunciem un nou cas de sexisme a un establiment d’oci

Les Joventuts d’Esquerra Republicana del Baix Llobregat tornem a denunciar i mostrar el nostre absolut rebuig contra les pràctiques sexistes en la publicitat de discoteques i altres establiments d’oci, on s’utilitza la cosificació de les dones com a reclam i, a més, inciten de forma subliminar a violacions sexuals.

Aquesta setmana, les JERC del Baix Llobregat hem tornat a denunciar un nou un acte masclista a la nostra comarca. En aquest cas es tracta de la promoció difosa per xarxes socials que publicita l’obertura de la discoteca Phant, a Cornellà de Llobregat. De nou, s’ha utilitzat el cos de les dones com a reclam publicitari d’aquest establiment, tornant a demostrar que el sexisme continua estant ben present a la nostra societat, i, concretament, en el sector de l’oci nocturn. A més a més, en el cas d’aquesta promoció, s’ha volgut promocionar amb el lema “benvinguts a la manada” i “queden pocs dies perquè t’uneixis a la manada”, incitant i remarcant de forma subliminar els terribles fets ocorreguts durant les festes de San Fermín a Pamplona de l’any 2016, quan un grup de cinc nois van violar i abusar sexualment d’una noia de 18 anys.
 
No permetrem que un cop més s’utilitzi la publicitat d’un establiment per normalitzar l’abús i els patrons masclistes. Considerem que no existeix cap motiu per promocionar un establiment d’oci a partir del cos d’una dona, i que, qui ho fa, està perpetuant unes actituds que propicien el menyspreu, l’atac i la violència contra les dones i la seva llibertat. Per aquest motiu, condemnem de forma rotunda aquesta promoció i continuarem seguint de ben a prop qualsevol establiment de la comarca on es realitzin aquestes campanyes tant menyspreables per poder aconseguir una societat feminista, socialment justa i completament lliure de masclisme.
 
 
 
[Baix Llobregat, 02/02/2018]

La campanya La campanya "Stop pressió estètica".
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/190050

Comparteix: