< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.01
2006
LES JERC CONDEMNEN L'ASSASSINAT D'UNA DONA A L’HOSPITALET, VÍCTIMA DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) manifesten la seva condemna per l'assassinat ahir d'una dona a L’Hospitalet de Llobregat, presumptament a mans de la seva parella.

Tota l'organització expressa el seu rebuig a tots els tipus de violència masclista i insta la societat a denunciar totes les situacions que atempten contra els drets fonamentals de les dones.

El jovent independentista considera que és imprescindible la implicació de tota la ciutadania per tal que cap agressió quedi impune, perquè les dones que pateixen aquest tipus de violència s'atreveixin a denunciar els agressors i se les valori socialment. Alhora, consideren també que cal trencar el silenci, trencar els mites respecte determinades conductes de domini, possessió, control i agressivitat per construir uns Països Catalans lliures de violència masclista

En aquest sentit, les JERC de l’Hospitalet van realitzar fa pocs mesos una acció en motiu del dia internacional contra la violència masclista, el 25 de novembre. Aquesta acció estava centrada en els maltractaments psíquics i buscava ressaltar que aquests també formen part de la violència masclista. Es pretenia remarcar que és molt necessari que s’actuï per evitar que els maltractament psíquics siguin presents en les relacions de parella, centrant-se especialment en la conscienciació dels i de les joves.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/159045

Comparteix: