< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.06
2016
Les JERC Baix Llobregat presentem una campanya contra el sexisme en les festes majors

El passat dijous 2 de juny les joventuts d’Esquerra al Baix Llobregat vam presentar una campanya anomenada "Festes lliures de violència i agressions sexistes" al Prat del Llobregat. Amb aquesta campanya les JERC pretenem prevenir i conscienciar el jovent de tots els municipis de la comarca sobre les actituds sexistes que sovint es produeixen en ambients d’oci com les festes majors a través de 3 cartells amb els lemes “No em pressionis, no m’insisteixis, agredir no és lligar!”, “Les festes són de tots, el meu cos no!” i “L’alcohol no és cap excusa, respecta’m, respecta’t”.

                             
La presentació la va iniciar el portaveu de les JERC Baix Llobregat, Aniol Costa, que va agrair l’assistència del portaveu d’ERC a l’Ajuntament del Prat, Jordi Ibern i també la presència del President comarcal d’ERC, Jordi Albert. En la seva intervenció, Costa va remarcar que la lluita del jovent independentista i d'esquerres també ha estat històricament una lluita feminista. Tal com ha explicat el portaveu. “amb aquesta campanya les joventuts d'Esquerra volem ser un referent de feminisme al Baix Llobregat, i per això posem sobre la taula aquest tipus de situacions masclistes".
 
Gina Driéguez, secretària d'Igualtat i Campanyes de la JERC Baix Llobregat, va continuar la presentació remarcant que actualment gairebé un 33% de les dones menors de 24 anys se sent insegura caminant sola de nit pel carrer. La campanya, presentada de cara a les festes majors dels municipis del Baix Llobregat, té com a objectiu principal incidir en els joves, ja que, com va comentar Driéguez, "en les actituds de les noves generacions veiem que es mantenen el sistema patriarcal i les conductes sexistes".
 
Finalment l'acte va comptar amb la col·laboració de la diputada de Junts Pel Sí, Anna Simó, que va felicitar a les JERC per la iniciativa i va explicar que va tenir l’orgull de participar en l'elaboració de la Llei 5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. En aquest sentit va reivindicar la feina feta des de les institucions sense deixar de banda que “cal continuar fent molta feina al carrer” i que per tant "el paper que tenen organitzacions juvenils en la combatre el masclisme és fonamental” i va recalcar que “en campanyes com aquestes es va al focus del problema".

Anna Simó, Gina Driéguez i Aniol Costa amb els tres cartells de la campanya Anna Simó, Gina Driéguez i Aniol Costa amb els tres cartells de la campanya
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/185105

Comparteix: