< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.03
2016
Les JERC Baix Llobregat lluitem per la igualtat la setmana del 8 de març

Amb motiu del dia internacional de les dones, les JERC Baix Llobregat vam organitzar activitats en diferents punts de la comarca com a Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Cervelló o Sant Boi de Llobregat per reivindicar els drets de les dones.

El mateix dia 8 de març, militants de les JERC Baix Llobregat ens vam mobilitzar fins a la capital barcelonina per participar en la manifestació unitària. Hi van assistir diverses entitats per reivindicar els drets de les dones i la igualtat de condicions i oportunitats. La mateixa tarda, a Sant Feliu de Llobregat es va celebrar un acte, a la Plaça 8 de Març, on les JERC van tenir un paper actiu. En l’acte, es va fer un gest simbòlic penjant llaços liles a la olivera i, posteriorment, es va llegir el manifest oficial.
 
Els actes van continuar durant els dies següents. El dijous 10 de març, les JERC Molins de Rei va organitzar una xerrada a l’Ateneu Mulei amb la presència de Martí Jaume (Portaveu JERC Molins), d’Aniol Costa (Portaveu JERC Baix Llobregat), Gerard Gómez del Moral (Portaveu nacional de les JERC i diputat del parlament) i Marta Vilalta (Directora General de Joventut). En el mateix acte, es va fer la presentació de la secció local del municipi que inicia una nova etapa.

Divendres 11 de març, a Sant Boi es va fer un acte simbòlic en homenatge a les dones treballadores. En l’acte hi va participar Gina Driéguez, secretària d’Igualtat de les JERC Baix Llobregat, que va explicar la necessitat d’una lluita feminista contínua “amb la implicació tant de les dones com dels homes, ja que els estereotips de gènere perjudiquen als dos sexes també entre els joves” i va recordar que “el 36% dels joves creuen que és estrany que els nois mostrin tendresa”. La mateixa tarda, a Cervelló es va muntar una paradeta i a Sant Joan Despí es va fer la xerrada “Conèixer a les nostres veïnes musulmanes”, a càrrec de Najat Driouech i Ben Moussa (tècnica d’ocupació), per entendre el feminisme des de la visió religiosa i cultural musulmana i saber les oportunitats que tenen les dones en els països occidentals.
 
"És cert que la igualtat de drets entre dones i homes ha millorat, però encara falta camí per aconseguir una igualtat efectiva" explica Aniol Costa, portaveu de les JERC Baix Llobregat, que afegeix que entre el jovent, les dades són preocupants "en el repartiment de les tasques domèstiques els nois dediquen menys de la meitat de temps al dia que les noies, uns 43 minuts i unes 89 minuts. Aquestes dades demostren que encara vivim en una societat masclista amb desigualtats que s'han de combatre i corregir".
 

Acte de Molins de Rei pel dia internacional de les dones Acte de Molins de Rei pel dia internacional de les dones
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/184553

Comparteix: