< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.03
2016
Les JERC Baix Llobregat ens renovem per ser el referent del jovent de la comarca

El dissabte 5 de març s’ha celebrat el XIIIè Congrés Regional de les JERC Baix Llobregat a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí. Les joventuts d’esquerra celebrem un congrés cada dos anys per escollir la permanent regional i dels consellers nacionals.
 
 

El Congrés s’ha inaugurat amb paraules de Lluís Fabrés, portaveu del grup municipal d’ERC a Sant Joan Despí, que ha reconegut que “segurament ens trobem en un dels territoris més contraris al procés independentista, però estic convençut que conjuntament amb l’ajuda d’Esquerra podrem aconseguir capgirar-ho”. Fabrés ha afegit que el Baix Llobregat “pot ser una de les comarques més beneficiades amb la nova República”.

La permanent sortint ha presentat l’informe de gestió d’aquests darrers mesos, en què s’ha remarcat la intensitat amb què s’han viscut les municipals, autonòmiques i generals concentrades l’any 2015 “3 comicis de vital importància amb tant poc marge han estat un repte important per la regional i per totes les seccions locals, però estem contents per haver-nos-en sortit tan bé, tant pel que fa a la campanya com en els resultats electorals”.
 
A continuació s’han aprovat per unanimitat les línies polítiques que marcaran els pròxims dos anys de l’organització. Aquestes tenen com a objectiu esdevenir les joventuts referents a la comarca i proposen treballar col·lectivament amb associacions i partits amb els quals es comparteixin els objectius de justícia social i alliberament nacional.
 
Seguidament, s’han votat els nous consellers nacionals, que representaran la regional del Baix Llobregat al Consell Nacional de l’organització. En aquesta ocasió, els nous consellers han estat Irina Moreno (Cervelló), Marc Olivella (Sant Feliu del Llobregat), Elna Vendrell (Sant Joan Despí), Georgina Driéguez (Sant Boi del Llobregat) i Martí Castellarnau (Prat del Llobregat).
 
Tot seguit, s’ha aprovat un nou equip ampliat i que ha quedat amb els càrrecs següents: Aniol Costa, de Cervelló i que repeteix com a portaveu de les JERC Baix Llobregat, Aitor Rivera de Sant Feliu ocuparà la secretaria d’organització, Martí Castellarnau del Prat de Llobregat dirigirà la secretaria de coordinació territorial, Jordi Gutiérrez d’Esparreguera estarà al càrrec de la secretaria de finances, Queralt Malé de Sant Joan Despí portarà la secretaria de comunicació, Andrea Artero de Viladecans passarà a encarregar-se de la secretaria d’imatge, Gina Diréguez de Sant Boi estrenarà la nova secretaria d’igualtat i campanyes i finalment Marc Darriba de Viladecans repetirà en la secretaria de formació i estratègia.
 
Prèviament a la cloenda, s’ha fet una sorpresa a tots aquells que enguany han celebrat més de 28 anys, ja que hauran de deixar la militància. De la mateixa manera que la targeta rosa de transport dels jubilats, se’ls ha entregat un carnet rosa de jubilat de les JERC.
 
A la cloenda hi han intervingut dirigents sindicals com Carlos de Pablo de la UGT Baix Llobregat; Angel Flores d’Avalot; Toni Mora de CCOO Baix Llobregat; associacions com l’ANJI, el jovent de l’ANC, de mà de Miquel Raïch; representants d’organitzacions polítiques com en Pol Mena de JEV; el president comarcal d’ERC Jordi Albert; o el mateix portaveu nacional i diputat de les JERC Gerard Gómez del Moral. Tots han desitjat molta sort al nou equip i han ofert col·laboració per treballar conjuntament.
 
Per finalitzar, el reelegit portaveu, Aniol Costa, ha tancat el Congrés amb un discurs en què ha denunciat la situació en què viuen els joves explicant que “les xifres d’atur del jovent volten el 50%” i que “estem encadenats a unes feines precàries” posant l’exemple que “de mitjana no ens podem emancipar de casa fins als 29 anys, quan a Suècia ho fan als 19”. Segons ha defensat, la solució passa per “transformar la societat que ens envolta i corregir les injustícies” de manera que “la comarca faci un pas endavant en el procés d’independència i guanyi més progrés social”, llançant un clar missatge que amb la mobilització del jovent independentista a la comarca es podrà aconseguir una “revolució democràtica”.
 

La nova permanent en la cloenda La nova permanent en la cloenda
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/184460

Comparteix: