< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.10
2016
Les JERC Baix Llobregat commemorem el 76è aniversari de l’afusellament del President Companys

El dissabte 15 d'octubre les JERC Baix Llobregat vam commemorar el 76è aniversari de l'afusellament del President Companys amb acte de record al nou racó Lluís Companys de Molins de Rei.
 

Més enllà de les tradicionals ofrenes florals i actes a molts municipis la comarca, com van ser els de l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí o Sant Boi, les JERC Baix Llobregat vam aprofitar el nou espai de Molins de Rei dedicat a l’ex-president i inaugurat el passat dijous 13 d’octubre gràcies a la proposta d’ERC Molins de Rei que ara fa un any es va aprovar al Ple del consistori.
 
Les JERC Baix Llobregat vam voler aprofitar l'ocasió i fer homenatge el 15 d'octubre, commemorant el 76è aniversari de l'afusellament del President Companys. Aniol Costa, portaveu regional, va remarcar la importància de reivindicar la figura de Companys com a “símbol de la resistència en l'avanç del feixisme i de la lluita, fins a l'últim moment, dels seus ideals de justícia i llibertat".
 
En l'homenatge, es va tenir present el record de tots aquells regidors, alcaldes i militants d’ERC i gent d'altres partits que van patir la repressió franquista a tots els nivells. "És important fer exercicis de memòria històrica com aquest i que els joves sapiguem què va passar per no oblidar-ho i perquè no es torni a repetir" remarcava Costa, recordant que les JERC seguim lluitant per construir una societat més justa i igualitària, com la que perseguia la Segona República.

Les JERC Baix Llobregat a l'homenatge al President Companys a Molins de Rei Les JERC Baix Llobregat a l'homenatge al President Companys a Molins de Rei
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/185900

Comparteix: