< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.03
2017
Les JERC Baix Llobregat canviem noms de carrers i places en homenatge a les dones

Cada any les JERC Baix Llobregat commemorem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Enguany, hem realitzat un seguit d’actes simbòlics als municipis de la comarca que consistien en el canvi de noms de carrers i places per noms de dones. L’objectiu de l’acció era acostar la lluita d’aquestes dones a la ciutadania, fer-les visibles i contribuir a la consciència i memòria col·lectiva.

Natividad Yarza Planas, primera alcaldessa escollida democràticament de l'Estat espanyol i militant d'ERC, va ser la dona triada per donar nom a tres carrers de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Sant Boi. Altres dones com Lola Anglada, a Cervelló, Francisca Munné, a Esparreguera, Angela Davis, a L'Hospitalet, o plaça 8 de març a Sant Joan Despí - dedicada a totes les dones que han creat història- són els noms escollits per homenatjar la lluita feminista als municipis del Baix Llobregat.
 
A més, les joventuts d’esquerra ens hem sumat a la manifestació del 8 de març a favor dels drets de les dones i de la reivindicació de les desigualtats de gènere que vivim, una situació de vulnerabilitat pel fet de ser dones i de continuar vivint en un sistema heteropatriarcal.
 
Actualment, les dades oficials refusen la idea que les dones segueixen sent invisibles en la societat: a Catalunya, la bretxa salarial entre homes i dones és de 26,6%, més del 70% de les empreses no tenen cap dona als seus consells d’administració i el 60% de les llicenciades i graduades no representen ni el 40% del professorat universitari- entre moltes altres xifres.
 
La lluita continua per combatre cada dia contra el masclisme i per la construcció d’una república feminista i lliure de sexisme!
 
Les dones fem història!

Canvi de nom a Sant Feliu de Llobregat Canvi de nom a Sant Feliu de Llobregat
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187405

Comparteix: