< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.08
2013
Deficiència mediambiental

El passat dia 1 de juny les JERC Baix Llobregat reclamàvem una major atenció de les administracions a la problemàtica mediambiental de la comarca. Mitjançant la jornada de lluita el “Baix Llobregat Avança” intentàvem conscienciar els nostres conciutadans i administracions de la necessitat de tenir cura del nostre entorn natural.

Som conscients que hi ha diferents maneres de tenir cura d'aquest entorn i que les administracions públiques vetllen per mantenir-lo net. Un clar exemple d'això en podrien ser les sancions que s'apliquen per abocar deixalles al bosc però que no impedeixen sempre que aquest estigui contaminat per l'ésser humà.

Malgrat les accions que ja es prenen nosaltres creiem que no és suficient i que es podria fer molt més. Les lleres del riu en són un clar exemple, tot i els camins habilitats per a passejar-hi a peu o en bicicleta les deixalles hi segueixes proliferant com si fossin una espècie autòctona.

Un altre clar i dramàtic exemple en són els boscos. Hem vist aquesta setmana com s'incendiaven els boscos de Vallirana i de les poblacions veïnes. Aquest ja no és un problema de l'elevat nombre de deixalles que contaminen els boscos de la comarca, sinó també a la manca d'interès i d'esforços de l'administració pública a prevenir i detectar ràpidament els incendis.

És per això que el jovent de l'esquerra independentista de la comarca demanem a les administracions que tinguin major cura del medi ambient: implementant un programa que permeti mantenir els ecosistemes naturals nets de deixalles, que tingui cura del sotabosc i que el netegi per tal de prevenir situacions com l'incendi que va afectar darrerament la nostra comarca.

Marcel Camps - Secretari de Medi Ambient de les JERC Baix Llobregat

Incendi de Vallirana. Estiu de 2013. Incendi de Vallirana. Estiu de 2013.
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/159505

Comparteix: