< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.03
2018
8 de març de 2018: una vaga històrica per recordar

Un any més, les JERC del Baix Llobregat commemorem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, on reivindiquem les desigualtats entre homes i dones i la pressió de viure sota el sistema patriarcal.

Aquest any, i per primer cop en la història, s’ha convocat una vaga internacional, la qual ha tingut una participació i un seguiment majúscul al nostre país. Les JERC del Baix Llobregat, com no podia ser d’una altra manera, hem participat a la manifestació i ens hem adherit a la vaga convocada. I és que als Països Catalans i al Baix Llobregat ens sobren els motius: les dones dediquem als treballs no remunerats dues hores més que els homes, el 35% de les dones del Baix Llobregat tenim dificultats per arribar a final de mes i la bretxa salarial ens indica que les dones cobrem 7.123€ menys que els homes, per exemple.
 
I sí, les dones ho vam aturar tot: les cures i les llars, el consum, els transports, les indústries i, en definitiva, el país. La jornada del 8 de març de 2018 no es pot negar que va ser un autèntic èxit, ja que les manifestacions i les aturades arreu dels Països Catalans van desbordar tots els pronòstics.
 
Hem de celebrar la convocatòria i l’èxit d’aquesta mobilització, mirar-nos als ulls i agrair-nos la feina feta. Però no podem oblidar que la lluita continua, que aquesta no va acabar ahir sinó que tot just segueix. El sistema patriarcal s’ha de enderrocar entre totes, amb les lluites diàries i la sororitat per bandera. I, en aquest sentit, estem segures que la militància de les JERC estarà a l’alçada. Perquè la revolució i la República serà feminista o no serà!

8 de març de 2018: una vaga històrica per recordar 8 de març de 2018: una vaga històrica per recordar
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/190341

Comparteix: