< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.05
2012
3 de maig: TOTHOM A LA VAGA ESTUDIANTIL

Les JERC del Baix Llobregat criden els estudiants a la vaga del proper 3 de maig

Hauràs sentit que la culpa de la crisi és teva. Que els i les joves d'avui en dia ni estudiem ni treballem. Que no som emprenedors. Que no ens preocupem de la nostra formació. Que no som competitius. Com segur que ja saps, tot això són mentides. Però per si quedava algun dubte, el govern espanyol acaba de deixar clar que qui no es preocupa de la formació del jovent és la dreta: el PP ha aprovat permetre els governs autonòmics augmentar les taxes universitàries fins un 66%, les quals ja havien sigut augmentades per CiU. Et diran que "millor tenir una Universitat cara que no tenir-ne", però nosaltres diem que:

Aquesta apujada de taxes convertirà la Universitat en territori reservat pels més rics. L'educació superior és un dels instruments principals mitjançant el qual el jovent de classe treballadora i mitjana poden aconseguir competir en igualtat de condicions amb els individus de rendes més altes, i per tant apujar-ne els preus equival a posar una minoria privilegiada en situació d'avantatge davant la immensa majoria del jovent a l'hora d'estudiar, formar-se i desenvolupar una carrera professional digna i pròspera.

 

El problema de la Universitat pública es troba en el seu finançament i en el sistema de beques. Enlloc de combatre el dèficit públic reduint les subvencions a l'educació privada i els regals fiscals a les rendes més altes, PP i CiU ens volen carregar la factura de la crisi a compte del jovent: una Universitat més cara, però amb menys beques per qui no se la pugui pagar.

 

Una Universitat pública no és pas un luxe, sinó un dret i una inversió. L'educació pública és un instrument indispensable per aconseguir tot allò que una bona societat ha de tenir: llibertat de pensament, igualtat d'oportunitats, mà d'obra qualificada i un jovent emprenedor i innovador.


Per inútil i injusta: no a l'apujada de taxes universitàries, sí a l'apujada d'impostos als super-rics!

EL 3 DE MAIG, TOTHOM A LA VAGA ESTUDIANTIL CONVOCADA PER LA PLATAFORMA UNITÀRIA EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA (PUDUP)

Vaga 3M Vaga 3M
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/159395

Comparteix: