< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.03
2012
29 de març: TOTHOM A LA VAGA GENERAL!

Les JERC del Baix Llobregat criden els treballadors a la vaga general del proper 29 de març.


Estar a l'atur és un drama. Estar a l'atur i que retallin els teus drets laborals, a més d'un drama, és una injustícia. Per això, has de saber que la reforma laboral de PP i CiU servirà per a que cobris un salari més baix i per a que sigui més fàcil i més barat acomiadar-te. Et diran que "millor tenir feina mal pagada que no tenir-ne", però nosaltres diem que:

  • Aquesta reforma laboral no servirà per crear llocs de feina. La raó que a Catalunya hi hag aquest nivell d'atur no són els drets laborals (ja de per si dels més precaris de l'Europa Occidental), sinó l'explosió de la bombolla immobiliària, de la que depenia el conte de fades del "España va bien". Que no t'enganyin: el problema no és que cobris massa.

 

  • Aquesta reforma abarateix l'acomiadament. Per pura lògica, fer més fàcil l'acomiadament només servirà per incrementar el nombre de persones aturades. Cal abaratir la contractació, no l'acomiadament.

 

  • Les reformes que necessitem ens han de posar a l'alçada de Finlàndia, no de la Xina.
  • No podem competir amb països com la Xina o la Índia en mà d'obra barata. Però sí que podem competir-hi en mà d'obra qualificada. Enlloc d'atraure empreses basades en l'explotació de mà d'obra barata, atraguem empreses amb beneficis basats en aprofitar el talent treballadors i treballadores amb una bona formació, professional i/o acadèmica. Menys Eurovegas i més Silicon Valley.


Per inútil i injusta: no a la reforma laboral de la dreta, sí a la reforma social de l'Esquerra!

EL 29 DE MARÇ, TOTHOM A LA VAGA GENERAL!

CartellVaga_29M_ERCBLl_JERCBLl CartellVaga_29M_ERCBLl_JERCBLl
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/159385

Comparteix: